IELTS

Het International English Language Testing System (IELTS) is een gestandaardiseerde Engelse test die voornamelijk wordt gemaakt door studenten die toegelaten willen worden tot universiteiten in het buitenland. Ook potentiële immigranten naar het Verenigd Koninkrijk en andere Gemenebestlanden maken de toets vaak. Het IELTS examen bestaat uit drie versies: De IELTS General Training, de IELTS Academic en de IELTS Life Skills. De IELTS Academic is verreweg het populairst: deze toets is goed voor 80% van de gemaakte IELST examens per jaar.

EIGENDOM

De IELTS test is een product van Cambridge English Language Assessment en wordt door co-beheerd door deze organisatie, de British Council en IDP IELTS Australia. Cambridge English Language Assessment is ook verantwoordelijk voor de veel oudere Cambridge English examenreeks, dat onder meer het Certificate of Proficiency in English (CPE) en het First Certificate in English (FCE) bevat.

Test gratis je Engels taalniveau

TOETSVARIANTEN

De IELTS Academic test en IELTS General Training test lijken op elkaar, maar zijn niet precies hetzelfde. De scoreschaal en twee toetsonderdelen zijn hetzelfde. IELTS Life Skills is iets compleet anders, aangezien het alleen luisteren en spreken toetst en dat slechts op één niveau doet, namelijk dat van een beginner of gemiddelde student. De informatie op deze website betreft alleen het IELTS Academic examen en IELTS General Training examen. De IELTS test is een handgeschreven toets die niet door de computer wordt geregistreerd. Studenten schrijven hun antwoorden op een antwoordenblad en je hoeft er dus niet voor te kunnen typen. De twee mondelinge onderdelen van de IELTS test, luisteren en spreken, zijn in het IELTS Academic en IELTS General Training examen gelijk. De twee geschreven onderdelen, lezen en schrijven, verschillen van elkaar.

RESULTATEN

Alle IELTS-deelnemers, ongeacht of ze de Academic- of General Training-toets maken, moeten alle vier de onderdelen afleggen en ontvangen hun IELTS-resultaten binnen dertien dagen. De lees-, schrijf- en luisteronderdelen worden in dezelfde sessie gemaakt. De spreekvaardigheidstoets kan op dezelfde dag of maximaal zeven dagen ervoor of erna worden afgenomen. Veel studenten bereiden zich enkele maanden voor op de IELTS-toets en maken oefenexamens om de score te behalen die ze nodig hebben.