GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 dingen om te doen in Seoul met een budget

5 dingen om te doen in Seoul met een budget

Het lijkt wel of de wereld tegenwoordig verliefd is op alles wat Zuid-Koreaans is - van K-pop tot Oscarwinnende films, en van huidverzorging tot eten. En er is geen twijfel over mogelijk dat Seoul de beste plek is om deze dynamische cultuur van dichtbij mee te maken.

Voor reizigers met een klein budget is Seoel nog aantrekkelijker dankzij de betaalbaarheid. Hoewel sommige dingen, zoals uitgaan in trendy bars en eten in westerse restaurants, een hoog prijskaartje kunnen hebben, zijn veel andere dingen in Seoul goedkoop of zelfs gratis.

Als je een budgetvriendelijke reis naar Zuid-Korea plant, mag je deze 5 dingen om te doen in Seoul niet missen:

1. Duik in de cultuur en geschiedenis van de stad - gratis

Seoul biedt gratis toegang tot de belangrijkste historische en culturele musea van de stad. Om te beginnen is er het Seoul Museum of History, een groot gratis museum dat de geschiedenis van de stad vertelt vanaf de oudheid tot nu. Interactieve tentoonstellingen zijn onder andere een enorme maquette van de stad, een fascinerende verzameling oude huishoudelijke voorwerpen en een retro appartement met vintage gootsteen en al. Neem een Engelse audiogids mee om te leren hoe Seoul uitgroeide tot de wereldwijde megastad die het nu is.

Veel andere musea, waaronder het Nationaal Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst, het Oorlogsmonument en het Nationaal Historisch Museum zijn ook gratis toegankelijk voor bezoekers.

2. Wandel over de Seoul highline

New York heeft de High Line, maar Seoul heeft de Seoullo 7017 Skygarden. Dit 1 km lange omgebouwde viaduct over de snelweg is nu een weelderige tuin waar bezoekers het uitzicht over de stad kunnen bewonderen, een kopje koffie kunnen drinken of een kunsttentoonstelling kunnen bekijken. Het hele jaar door worden er ook pop-up evenementen en concerten georganiseerd.

De naam "Seoullo 7017" komt van de combinatie van het jaar waarin de snelweg werd aangelegd, 1970, en het jaar waarin de sky garden werd aangelegd, 2017.

Je kunt een gratis wandeltour boeken voor Seoullo 7017, of een van de 40 andere wandeltours die de stad organiseert.

3. Bekijk een eSports wedstrijd

Als je op reis graag een lokale sportwedstrijd wilt zien, dan is de Koreaanse eSports-spelcultuur eens iets heel anders. Korea is de thuisbasis van eSports en hier krijgen pro-gamers elk seizoen enorme salarissen. Velen bereiken een cultstatus als ze in grote arena's spelen tussen duizenden fans die op het grote scherm toekijken. Bekijk een eSports-match in levende lijve en sluit je aan bij toegewijde fans die hun favoriete spelers zien strijden in Starcraft en League of Legends. Ga naar LoL Park voor een voorproefje van de actie, met twee wedstrijden per dag. Kaartjes gaan 48 uur voor de wedstrijd in de verkoop en kosten slechts 12.000won (€8,50).

4. Feest in een buurtwinkel

Met meer dan 40.000 buurtwinkels in Korea is de buurtwinkel een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven van de Koreanen. Een snelle hap tijdens de lunch, een kimbap op weg naar huis, je telefoon opladen, gratis WiFi gebruiken of bijpraten onder het genot van een paar drankjes met vrienden, wat het probleem ook is - de buurtwinkel is het antwoord.

Voor een goedkope en vrolijke lunch kies je een pak kant-en-klare ramen uit het schap, betaal je aan de toonbank, vul je het in de winkelkeuken met kokend water en eet je aan de plastic tafeltjes aan de voorkant. Je betaalt niet meer dan 3000won (€2).

5. Krijg de koninklijke behandeling in de 5 Grand Palaces

Bezoekers van Seoul die geïnteresseerd zijn in de rijke dynastieke geschiedenis zullen genieten van de pracht en praal van de 5 grote paleizen van Seoul. Bezoekers kunnen met korting een paleispas kopen voor slechts 10.000 won (€7), waarmee ze toegang hebben tot alle vijf paleizen, vooral als ze hun bezoek plannen van woensdag tot zondag, wanneer alle vijf paleizen open zijn.

Dit is inclusief toegang tot Gyeongbokgung Palace, Deoksugung Palace Changdeokgung Palace inclusief Huwon Secret Garden Changgyeonggung Palace en de Jongmyo Shrine.

Wil jij Koreaans leren?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer