GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De ultieme zomergids voor New York

De ultieme zomergids voor New York

Ze noemen het ‘’The City That Never Sleeps’ en met een eindeloze lijst van dingen om te doen, restaurants om te proberen, parken om in te zitten en evenementen om bij te wonen, zou je echt een hele zomer in New York City kunnen doorbrengen zonder uit te rusten. Om te voorkomen dat je een burn-out krijgt, hebben we een aantal van onze topdingen om te doen in New York in de zomer voor je uitgezocht.

1. Winkelen op een vlooienmarkt

Ga voor een authentieke winkelervaring in New York naar een vlooienmarkt. Je vindt er een bonte mix van dingen die te koop zijn, van kleding, platen en kunst tot antiek, handwerk en sieraden. Items zijn vintage, met de hand gemaakt of tweedehands, dus je zult gegarandeerd iets raars, geweldigs en totaal unieks vinden. In de Upper West Side vind je Grand Bazaar NYC, een van de grootste en bekendste vlooienmarkten, met meer dan 100 lokale verkopers.

De weekendmarkt Chelsea Flea Market is geweldig voor vintage goodies, en Nolita Market in SoHo is geweldig als je een klein budget hebt. Als je eenmaal hebt gewinkeld, ga je naar de Bronx Night Market in Fordham Plaza. Op zaterdagavond biedt deze geweldige markt livemuziek en ongelooflijke streetfood.

2. Ga naar een evenement in het park

Veel van de parken in New York zijn veel meer dan alleen groene plekken om te ontspannen. Elke zomer worden veel parken in New York omgetoverd tot evenementenlocaties. Theaterliefhebbers, keer Broadway voor een nachtje de rug toe en ga naar Central Park om een gratis uitvoering van Shakespeare in the Park te zien.

De warme zomeravonden zijn ook perfect voor het kijken naar een film in de buitenlucht en er vinden regelmatig voorstellingen plaats door de hele stad. Pak een picknick in en een deken en ga van juni tot augustus naar een van de gratis filmavonden in Brooklyn Bridge Park en Bryant Park in Midtown Manhattan.

3. Dwaal rond in een museum

New York heeft musea van wereldklasse over alles, van kunst en mode tot geschiedenis en wetenschap. Op dagen dat de zomerse hitte en vochtigheid te veel worden, kun je een museum niet overslaan; Cultuur en airconditioning! Het is een must om de iconische trappen van het Metropolitan Museum of Art (aka the Met) op te lopen. Bekend geworden als het jaarlijkse Met Gala podium voor beroemdheden met wilde outfits, leiden deze trappen naar een grote zaal en indrukwekkende tentoonstellingen met kunstwerken van over de hele wereld.

Het Smithsonian Design Museum viert alles wat met 'design' te maken heeft, en het National Museum of the American Indian New York is een goede plek om te leren over de geschiedenissen en culturen van de 12.000 inheemse volkeren van Amerika. Oh, en er bestaat zelfs een ijsmuseum, jup, graag gedaan.

New York Metropolitan Museum of Art

4. Ga naar een festival

Van lokale buurtfeesten (evenementen waarbij verschillende straten worden afgesloten voor muziek en om te dansen) tot internationale muziekevenementen, NYC heeft een enorm scala aan festivals om je de hele zomer te vermaken. Op geweldige locaties zoals Forest Hills Stadium en The Rooftop at Pier 17 at the Seaport (met ongelooflijke uitzichten op de skyline van de stad) wordt een zomerlange reeks concerten gehouden, en de festivals Governors Ball en SummerStage zouden ook zeker in jouw agenda moeten staan!

Om een ‘block party’ in New York mee te maken, ga je naar de jaarlijkse Bushwick Collective Block Party in Brooklyn, die in juni wordt gehouden. Het is een gratis en bruisend feest waar straatartiesten ongelooflijke muurschilderingen maken in de gebouwen van de buurt, en er is een geweldige sfeer met livemuziek en foodtrucks.

5. Ga naar het strand

Het zal je misschien verbazen, maar het is eigenlijk best makkelijk om een dagje aan het strand door te brengen als je in New York woont. In Brooklyn is het brede zandstrand Coney Island Beach erg populair, met volleybalvelden, een promenade en kermisattracties. Brighton Beach ligt net naast de deur en kan wat rustiger zijn.

Het mooie Orchard Beach is het enige strand van de Bronx en biedt beschut zwemmen in een brede baai en een bosrijk park achter het strand voor schaduwrijke picknicks. In Queen’s is Rockaway Beach een topplek om te surfen. Op Staten Island heeft het grote South Beach een geweldig uitzicht op de Verrazano-brug, terwijl het mooie Wolfe’s Pond Beach een veel kleinere en minder bekende plek is.

New York Coney Island Beach

6. Ontdek de staat New York

De stad is natuurlijk geweldig, maar het gevarieerde en prachtige landschap van de staat New York mag je niet missen. Ga naar Long Island (op 30 minuten met de trein van Manhattan) voor zandstranden, vredige wijngaarden en gedurfde paarse lavendelvelden.

Mohonk Preserve ligt op 2 uur rijden van de stad en is perfect voor natuurliefhebbers, met 8000 hectare aan bossen, bergen en rivieren die erom smeken om bewandeld te worden. Of, voor een geweldige plek om uit te rusten en op te laden, spring op de korte treinrit vanuit Manhattan om het weekend door te brengen in het vredige Cold Spring. Dit dorp herbergt historische gebouwen en ligt naast zowel het Hudson Highlands State Park als de Hudson River.

Breng je zomer door in the Big AppleOntdek New York
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer