GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

6 ongebruikelijke reisideeën voor 2023

6 ongebruikelijke reisideeën voor 2023

Met een gloednieuw jaar komt er een gloednieuwe kans om een ​​aantal nieuwe spannende bestemmingen van die reis-bucketlist af te vinken. Als je niet zeker weet waar je heen moet, waarom zou je dan niet een paar meer unieke opties verkennen?

Van surfen in het hart van een van de drukste steden van Europa tot het proberen van een populaire Japanse manier om te ontspannen, hier zijn zes van onze meest ongebruikelijke reiservaringen om toe te voegen aan je lijst voor 2023.

Vancouver Island: Kamperen in de buurt van orka's

Met meer dan 200 inwonende orka's is British Columbia in Canada een van de beste regio's ter wereld om orka's te zien. Walvissen spotten per boot is natuurlijk super populair, maar reizigers die naar de noordelijke kustlijn van Vancouver Island gaan, kunnen worden beloond met een nog intiemere natuurervaring. Hier vind je campings aan de oevers van de prachtige Johnstone Strait. Kampeer met oeroud bos achter je en niets anders dan kiezelstranden en het water voor je voor een zeldzame kans om wakker te worden en vanuit je tent naar een groep orka's te kijken.

Tokio: Probeer bosbaden

De Japanse term shinrin-yoku vertaalt zich als bosbaden - iets dat over de hele wereld populair aan het worden is. Nee, douchen in het bos hoort er niet bij; het betekent tijd doorbrengen en aanwezig zijn in de natuur. Ga gewoon rustig op de bosbodem liggen, kijk omhoog naar de wuivende takken en luister naar de geluiden van de buitenlucht.

De wetenschap vertelt ons dat dit soort onderdompeling in de natuur ons welzijn kan verbeteren en boszwemmers helpt te ontspannen en nieuwe energie op te doen. (Een beetje zoals een bad nemen!) Een van de beste plekken om in het bos te baden vlakbij Tokio is de Akigawa-vallei, een prachtig boslandschap dat populair is bij wandelaars en kampeerders.

München: ga surfen in de stad

München in Zuid-Duitsland is een van de meest ongewone plekken om te surfen in Europa, vooral omdat de stad geen kustlijn heeft. Een breuk in de Eisbach-rivier, waar deze door het zuidelijke uiteinde van Englischer Garten stroomt, creëert een betrouwbare golf van 12 meter breed die bekend staat als de Eisbach-golf. En dit is niet de enige plek om te riviersurfen in München. Een paar honderd meter stroomafwaarts is de iets zachtere E2 Wave ook populair, en tussen mei en september is een plek die bekend staat als Floßlände aan de rivier de Isar ook surfbaar.

Reykjavik: snorkelen tussen tektonische platen

Vaak het land van vuur en ijs genoemd, bieden de IJslandse vulkaan, hete bron en het door gletsjers gedomineerde landschap enorm veel ongewone ervaringen voor reizigers. Maar er is hier één buitenaardse activiteit die volkomen uniek is: zwemmen door een spleet in het aardoppervlak tussen twee continenten. Hier trekken de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar. In Thingvellir National Park, niet ver van Reykjavik, is deze tektonische kloof gevuld met zoet water van de Langjökull-gletsjer, en je kunt er snorkelen of duiken.

Bristol: straatkunstbuurten

Bristol - de thuisbasis van de legendarische graffitikunstenaar Banksy - is een van de beste plekken in het VK om gedurfde straatkunst te zien. Zijn werk en dat van vele andere kunstenaars is overal in de stad te vinden, maar een van de beste plekken om straatkunst te zien is North Street. Net ten zuiden van de rivier vindt in deze hoofdstraat elk jaar Upfest plaats, het grootste straatkunstfestival van Europa. Gedurende een weekend maken internationale kunstenaars ongelooflijke muurschilderingen aan de zijkanten van gebouwen, langs hekken en in steegjes. Kijk toe terwijl de schilders creëren of verken de kleurrijke buurt om het hele jaar door van hun kunst te genieten.

Sydney: Ga zwemmen in de open lucht

We kennen allemaal de iconische stranden van Sydney en als je in de hoofdstad van New South Wales bent geweest, weet je dat zowel inwoners als bezoekers dol zijn op de 'Manly of Bondi; Welk strand is beter?’ discussie. Dus neem dit jaar, als je Sydney bezoekt, je koffers, cossies en thongs (ook bekend als: flip-flops) mee naar een van de epische openluchtzwembaden van de stad.

Veel openbare parken zoals Victoria Park, Petersham Park en Prince Alfred Park hebben geweldige zoetwaterzwembaden, terwijl de door de haven gevoede MacCallum Pool bij Cremorne Point een prachtig uitzicht biedt op de skyline van de stad. Of, als je echt naar het strand moet, verruil dan het zand en surf voor de zeezwembaden op de stranden van Bondi en Bronte.

Verken meer van de wereld Studeer in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer