GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Waarom je Engels zou moeten leren in Londen!

Waarom je Engels zou moeten leren in Londen!

Denk je aan studeren, werken of gewoon wonen in Londen? Mijn advies: ga ervoor! Londen heeft zoveel fantastische dingen te bieden. Van adembenemende wijken tot de rijke cultuur, muziek en kunst (om nog maar te zwijgen over het Britse accent).

Er gaat niets boven de opwinding en afwisseling die deze bruisende stad te bieden heeft. Hier zijn slechts vijf van de vele redenen waarom jij Engels zou moeten studeren in Londen.

1. Multiculturele stad

Londen is een van de meest multiculturele steden ter wereld. In feite is een derde van alle Londenaren in het buitenland geboren en worden er meer dan 200 talen gesproken in de vele straten en buurten. Londen is de perfecte plek om internationale vrienden te maken en in contact te komen met verschillende culturen binnen dezelfde stad.

2. Diverse landschappen

Over buurten gesproken, elk deel van de stad heeft zijn eigen stijl en sfeer. Je kunt de dag beginnen in de prachtige wijk Notting Hill, Portobello Road verkennen terwijl je geniet van de kleurrijke huizen. Eindig de dag met winkelen in Camden Town, verschillende eetstalletjes uitproberen en de vele vintage winkels bezoeken.

3. Eten, eten, eten

Als een centrum van etnische en culturele diversiteit, is de culinaire scene van Londen een eclectische mix van vele soorten gerechten en smaken. Overal in de stad zijn markten waar heerlijke gerechten worden geserveerd, restaurants met veel glutenvrije, veganistische en vegetarische opties en leuke coffeeshops. Borough Market is ook een favoriet bij fans, met verkopers van over de hele wereld die verrukkelijke gerechten verkopen.

4. Je verveelt je nooit

In Londen is er altijd een gevarieerd aanbod van activiteiten. Van kunstgalerijen, themaparken en winkelcentra tot concerten, musicals en evenementen – de stad heeft het allemaal. Als je zin hebt in frisse lucht, zijn er genoeg groene plekken te vinden in Londen, zodat je altijd door de prachtige parken kunt dwalen.

5. Perfecte locatie

Londen is niet alleen een heerlijk Instawaardige plek, maar dankzij de locatie kun je gemakkelijk door heel Engeland en Europa reizen voor relatief goedkope prijzen. Er zijn talloze trein- en vliegverbindingen die regelmatig vanuit Londen vertrekken. Dit biedt de perfecte gelegenheid om tijdens lange weekenden plekken buiten de stad te verkennen.

Neem de eerste stap om Engels te gaan leren in Engeland!Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden