GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Zo kom je (zonder veel moeite) in de stemming voor Halloween

Zo kom je (zonder veel moeite) in de stemming voor Halloween

Al tweeduizend jaar lang vieren mensen iets wat we tegenwoordig kennen als Halloween. Het begon allemaal in Ierland toen de Kelten ‘Samhain’ gingen vieren: een festival om de doden te eren en de winter te verwelkomen. De Kelten verkleedden zich, staken vreugdevuren aan en dansten in het rond.

Tegenwoordig vieren we met Halloween alles wat eng en buitenaards is, soms door te verkleden als een monster en snoep op te halen door van deur tot deur te gaan. Maar goed, dat is allemaal wel een tikje vermoeiend, of het nou een kampvuur, een rituele dans of een verkleedpartij voor de buren is. Daarom hebben we hier een paar veel minder vermoeiende manieren op een rijtje gezet waarmee je toch helemaal in spookachtige sferen komt voor Halloween.

Lees een boek! Bijvoorbeeld…

Harry Potter

Niemand weet ons zo enthousiast te maken over monsters, magie en het bovennatuurlijke als Hermelien en haar gang. Begin (weer) chronologisch bij het eerste boek, of pak er willekeurig eentje, maar laat één ding duidelijk zijn: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is de beste!

Frankenstein

Met dit gothic-horrorverhaal van Mary Shelley over een doorgedraaide wetenschapper en een doodeng monster kom je absoluut in Halloween-sferen. Het boek is al tweehonderd jaar oud, maar geloof ons, het is nog altijd relevant.

Alle boeken van Stephen King

De koning van het horrorgenre. Een paar van zijn beste romans zijn The Shining, Salem’s Lot, Carrie en Misery. Als je een van deze boeken leest, blijf je de hele nacht wakker (sorry).

Veel tijd over? Zet een van deze Netflix-series aan…

Dark (Duits gesproken)

Dit is moderne, donkere sciencefiction op z’n best. In een afgelegen Duits dorp (waar het letterlijk ALTIJD regent of bewolkt is) raakt een kind vermist. Ook gebeuren er gekke dingen in het bos en in de creepy kerncentrale verderop. Maar het ziet er wel allemaal een beetje bekend uit…

The Walking Dead

Deze post-apocalyptische zombieserie is een van de bekendste Amerikaanse tv-programma’s ooit. De afgelopen seizoenen nam de kwaliteit ervan een tikje af, maar de eerdere seizoenen zijn echt geweldig! Kruip met een dekentje op de bank en bereid je voor op het zien van zombies die mensen opeten.

Dexter

Oké, technisch gezien is dit geen Halloween-achtige serie. Maar het plot is behoorlijk donker en ziek! Want wanneer keek je voor het laatst een serie waarin je favoriete personage een seriemoordenaar is? Jep. Bedank ons na afloop maar.

Of zet gewoon een film op!

A Quiet Place

Deze sterke horrorfilm kruipt onder je huid en laat je niet meer los. Centraal staat een familie die vecht tegen doodenge wezens die op jacht zijn aan de hand van geluid. De familieleden mogen dus geen enkel geluid maken, zelfs bijvoorbeeld niet niezen. Voor een maximaal effect moet je deze film in absolute stilte kijken. Ook even geen popcorn wegknagen dus.

The Others

Dit is eigenlijk de standaard “het spookt in dit huis”-film. Een vrouw neemt haar twee kinderen mee naar een afgelegen villa, terwijl ze wacht op de terugkeer van haar man uit de Tweede Wereldoorlog. Dan worden dingen eng. Maar dan ook echt HEEL eng.

The Babadook

Deze lowbudget-horrorfilm draait om een moeder, haar kind en het monster dat hij in zijn dromen ziet. Let op: de schrikthermometer slaat hier behoorlijk hoog uit. De spanning bouwt continu op, van ietwat ongemakkelijk in het begin tot huiveringwekkend eng aan het eind. Help!

Vier Halloween dit jaar in het buitenland. Vraag onze gratis brochure aan.Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer