Spaans leren

Spaans leren
4.8
1180
(1.180 beoordelingen)
4.8

Spaans leren kan op talloze manieren. Je kunt een Spaanse cursus voor beginners volgen, online via een app, of klassikaal op een universiteit of hogeschool. Wil jij echter snel en gemakkelijk vloeiend Spaans leren spreken, dan is Spaans leren in Spanje met EF de beste optie. Vraag vandaag nog een gratis brochure aan.

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10 - 18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: SpanjeCosta Rica
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
Bestemming: SpanjeCosta Rica
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: SpanjeCosta Rica
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
Bestemming: SpanjeCosta Rica

Spaans leren

Gratis brochure

Ontdek onze programma's op een populaire bestemming

Waarom zou jij Spaans leren?

Wist je dat Spaans één van 's werelds meest gesproken talen is? Spaans is de officiële taal in diverse landen en een gangbare taal in verschillende werelddelen. Ongeveer 500 miljoen mensen spreken vloeiend Spaans wereldwijd, waardoor de Spaans leren spreken heel nuttig is, zowel voor persoonlijke, professionele of academische doeleinden.

Spaans is vandaag de dag een taal die ook binnen een internationale werkomgeving wordt gesproken. Wil jij in de toekomst graag backpacken door Zuid-Amerika? Dan is vloeiend Spaans leren spreken geen overbodige luxe, want zeker in Zuid-Amerikaanse landen heeft de bevolking minder kennis van de Engelse taal en breng je een lach op hun gezicht als je ze aanspreekt in het Spaans.

Spaans leren in het buitenland voor beginners en gevorderden

De Spaanse taal leren is uitdagend voor beginners. Maar maak je geen zorgen, want onze cursussen Spaans zijn volledig aangepast aan jouw taalvaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld geen basiskennis nodig om Spaans te leren tijdens een taalcursus van EF. Onze leraren hebben Spaans als moedertaal en gebruiken innovatieve leermethoden om beginners binnen de kortste keren gemakkelijk en vloeiend Spaans te leren spreken.

Omdat je in het buitenland in alledaagse situaties terechtkomt – in een winkel, restaurant of openbaar vervoer – leer je snel en effectief de Spaanse taal doordat je alle opgedane taalkennis en vaardigheden onmiddellijk in de praktijk toepast. Een cursus Spaans voor beginners is de start van iets nieuws, iets moois, een slimme keuze voor jouw toekomst.

Tips om snel Spaans te leren

Spaans leren in het buitenland is een uitdaging. Maar als je vindingrijk en creatief bent, kun je de Spaanse taal tijdens je verblijf snel en effectief onder de knie krijgen. Zo kun je Spaans op verschillende manieren oefenen en onderdeel maken van jouw dagelijkse routine, voor, tijdens of na jouw verblijf in het buitenland. Onderstaand vind je een aantal tips en ideeën om snel en gemakkelijk Spaans te spreken:

  • Spaans leren met boeken: ben jij een echte boekenwurm en ken je een aantal Spaanstalige auteurs zoals Paulo Coelho of García Márquez? Begin dan met deze literatuur en je zult merken dat je snel vooruitgang boekt met begrijpend lezen.
  • Spaans leren met films en series: een handige manier om Engels te leren is door de taal onbewust te leren, bijvoorbeeld wanneer je naar een film of serie kijkt. De volgende keer dat jouw favoriete serie op Netflix is, wijzigt dan de ondertiteling in Spaans en test of je het verhaal kunt volgen.
  • Leer Spaans in de bus, tram of trein: reizen met het openbaar vervoer naar school of werk neemt tijd in beslag. Wees daarom slim en besteed die tijd om Spaans te leren. Luister naar een Spaanse podcast of audioboek om de tijd optimaal te benutten.

Veelgestelde vragen

Hoelang kun je het beste Spaans leren?

Hoelang jij in het buitenland verblijft om Spaans te leren, dat beslis jij en niemand anders. EF biedt namelijk een breed scala aan taalcursussen in het buitenland aan, die variëren van 2 tot 52 weken.Van een kort verblijf tot intensieve cursussen - er is voor ieder wat wils, voor welke leeftijd en behoefte dan ook.

Afhankelijk van jouw dromen en ambities, breid je je Spaanse taalcursus uit met optionele lessen zoals grammatica. Of leer je Spaans in combinatie met vrijwilligerswerk of een stage.

Waar kun je Spaans leren in het buitenland?

Als je kiest voor Spaans leren voor beginners bij EF, dan kun je naar verschillende bestemmingen in Europa of Zuid-Amerika. Malaga is bijvoorbeeld populair onder jongeren en gelegen aan de zonovergoten Costa del Sol. De stad heeft een historisch centrum en tal van cafés, restaurants en winkels waar je je Spaans elke dag na de les kunt oefenen.

Een andere bestemming waar Spaans leren beginners naartoe vertrekken is het kosmopolitische Barcelona. Als jij op zoek bent naar een avontuur op een ander continent, dan is Playa Tamarindo in Costa Rica iets voor jou. Deze populaire surfstad is energiek en exotisch. Bekijk hieronder alle bestemmingen. Leer Spaans in het buitenland!

Wat zijn de kosten van Spaans leren voor beginners?

Als je een voor Spaans leren voor beginners kiest bij EF, dan garanderen we je de beste prijs-kwaliteit-verhouding. De kosten van Spaans leren worden echter bepaald aan de hand van een aantal factoren zoals: het aantal lessen dat je volgt, de duur van de cursus Spaans voor beginners, de bestemming die jij kiest voor Spaans leren.Wil jij meer weten over Spaans leren? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze studiebegeleiders via 085 048 0900, of download de gratis brochure, en ontvang alle informatie over Spaans leren met EF.

Waarom Spaans leren in het buitenland?

Eén van de beste manieren om Spaans te leren, is een bestemming kiezen waar de taal dagelijks wordt gesproken, of dit nu in Spanje of Zuid-Amerika is. Als je 24 uur per dag omringd wordt door mensen die Spaans spreken dan kun je alle theoretische kennis, klassikaal opgedaan tijdens de cursus, gelijk toepassen in het dagelijkse leven. Zo leer je de cultuur, tradities en gewoonten steeds beter kennen.

Door te spreken met mensen waarvan Spaans de moedertaal is, ontwikkel je spontaan een taalgevoel waardoor je uitspraak hoorbaar verbetert. Dat is één van de belangrijkste voordelen van Spaans leren in het buitenland, zo vertelt ook Tamar die Spaans leerde in Costa Rica:

“Ladies night, reggea party, karaoke - er is altijd wel ergens een feestje te vinden. Heel gezellig met alle andere studenten, maar uiteraard ook het ideale moment om mijn Spaans te verbeteren. Zo oefende ik de Spaanse taal door bijvoorbeeld met locals te kletsen of een drankje in de Spaanse taal te bestellen.”