Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Boston te houden

10

Boston, gelegen aan een prachtige Noord-Amerikaanse kustlijn, is populair bij de lokale bevolking, toeristen en studenten, en wij snappen wel waarom!

1. Er is een overvloed aan Amerikaanse geschiedenis

Het volgen van de Freedom Trail is de perfecte manier om Boston te leren kennen. Volg de rode bakstenen markeringen rond de stad en stop bij 16 herkenningspunten die verschillende belangrijke punten in zowel de geschiedenis van Boston als de vroege geschiedenis van de Verenigde Staten vertegenwoordigen. Van Boston Common naar het Bunker Hill Monument reis je door de plaats van de Boston Massacre, klim je aan boord van de USS Constitution en leer je de Amerikaanse Revolutie kennen – en dat alles in slechts 4 kilometer.

2. Het is gewoon een mooie stad

Overal waar je kijkt zie je prachtige historische architectuur met 21e-eeuwse gebouwen. Zwerf door geplaveide straten en met bomen omzoomde lanen op dezelfde dag als je de bloeiende moderne haven verkent. Boston’s belangrijkste bezienswaardigheid, het Old State House, is het oudste nog bestaande openbare gebouw van de stad en de Verklaring van Onafhankelijkheid werd in 1776 voorgelezen vanaf het balkon. Het pittoreske Georgische ontwerp van rode baksteen is het meer dan waard om op je instagram gefeatured te worden.

3. Het is een onderwijs hotspot

Boston is een grote stad in ’s werelds grootste Engelstalige land en is een fantastische plek om Engels te leren. De hele stad hunkert naar kennis. Centraal Boston is de thuisbasis van meer dan 250.000 studenten en aan de overkant van de Charles River in Cambridge vind je Harvard University – het oudste instituut voor hoger onderwijs in Noord-Amerika en een van de beste universiteiten ter wereld.

4. Leef het stadsleven…

Boston is een bruisende, grootstedelijke stad waar meer dan 4,7 miljoen mensen wonen. De straten zijn gevuld met energie en er zijn eindeloos veel verschillende wijken met hun eigen charmes om in het weekend te verkennen. Met muziek- en eetfestivals, kunsttentoonstellingen en sportwedstrijden (go Red Sox!) is er altijd wel iets te beleven.

5. … maar geniet ook van de dorpse sfeer

Maar Bostonieten genieten ook van de vriendelijkheid van een kleine stad. Nergens zo hectisch als in zijn buurman aan de oostkust, New York, heeft het relaxte Boston de bijnaam ‘America’s walking city’ verdiend, aangezien meer dan 15% van de mensen naar hun werk loopt – een Amerikaans record. Waarom zou je een metro nemen als je door bladerrijke boulevards kunt wandelen?

6. Het is de thuisbasis van iconische zeedieren

Boston ligt aan de noordoostelijke kust van de Verenigde Staten, is gezegend met een prachtig uitzicht op de oceaan en biedt een aantal spectaculaire mogelijkheden om walvissen te spotten. Bultruggen, vinnen en dwergvinvissen voeden zich in de zomer in de koele wateren van New England, vaak maar een paar mijl uit de kust. Tussen mei en oktober is walvisspotten met een catamaran bijna een garantie om dichtbij deze vriendelijke reuzen te komen.

7. De visgerechten zijn er voortreffelijk

Net zoals de walvissen worden aangetrokken door de superproductieve onderwaterecosystemen, zo worden ook de vissers aangetrokken. Boston staat al lang bekend als de plek om te dineren als een koning als je je koningskrab kunt onderscheiden van de koningsgarnaal. Je hoeft echter niet naar sjieke restaurants te gaan om het beste van Boston’s zeevruchten te proeven. In één woord: kreeftenbroodjes. Deze wereldberoemde, ongelooflijke verse broodjes gevuld met kreeft, gevangen op slechts een paar mijl afstand zijn zo goed dat ze op zichzelf al een reden zijn om naar Boston te verhuizen.

8. Oh, en de drankjes ook!

Als ik het over Boston heb, dan kan ik het niet maken om thee niet te noemen als drankje (en dat is niet alleen omdat ik Engels ben). De Boston Tea Party – waar pro-afhankelijke Bostonianen in opstand kwamen tegen de nieuw opgelegde theebelasting en een lading thee rechtstreeks in de haven gooiden – is het meest bekend als een van de triggers voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Maar sommige koffie-aficionado’s beweren ook dat, aangezien de patriotten gezworen hebben nooit meer thee te drinken, het ook de liefdesrelatie van Amerika met koffie heeft gesticht. Duik direct in de cafécultuur en ga het centrum in voor de hipste coffeeshops van Boston.

9. St. Paddy’s Day vieringen

Boston heeft een enorme Ierse scene, met meer dan 20% van de bevolking van Ierse afkomst. Duizenden Ieren vestigden zich in de 19e eeuw in Boston en hielpen de stad op te bouwen tot wat ze nu is. Waar je ook kijkt, het trotse Ierse erfgoed is duidelijk. Met levendige Ierse pubs die op elke hoek live muziekavonden organiseren, waardoor het een fantastische plek is om St Patrick’s Day te vieren! De Ierse banden zijn zelfs te zien in de naam van het lokale basketbalteam: de Boston Celtics.

10. Er zijn goede verbindingen

Met een goed onderhouden internationale luchthaven zijn de rest van de Verenigde Staten (en verder weg) binnen handbereik; misschien een weekendje in Reykjavik of een zonnetje in Miami. Je kunt New York ook in minder dan vier uur met de trein bereiken. Voor een ultieme road-trip ligt Montreal op minder dan vijf uur rijden en heel New England staat bekend om zijn prachtige landschap en natuurlijke omgeving.

Leer Enges met EF in Boston en ontdek zelf hoe leuk deze stad is.Meer informatie

Leer tot 12 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer