Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen juweeltjes in Perth

10 verborgen juweeltjes in Perth

Het leven in de grootste stad van West-Australië heeft zoveel méér te bieden dan alleen de beroemde zandstranden, levendige oevers en botanische tuinen. Haal het maximale uit je tijd daar met deze lijst van verborgen juweeltjes en geheime plekken in Perth.

  1. Alfred Cove

De beroemde Swan River loopt door Perth en aan de oever ervan vind je talloze populaire parken en speeltuinen. Je kunt de rivier natuurlijk vanaf zo’n drukke plek bewonderen, maar ook naar Alfred Cove aan de zuidkant gaan. Hier zijn houten promenades en uitzichtpunten gebouwd boven de moddervelden en het zeegras: plekken waar veel verschillende trekvogels neerstrijken. Het is dus een geweldige plek om vogels te spotten, maar ook om gewoon van de rust en natuur te genieten.

  1. Claisebrook Cove

Vlak bij Victoria Gardens in het oosten van Perth vind je Claisebrook Cove: een van de meest pittoreske en vooralsnog minder bekende wijken van Perth. Dankzij een groot renovatieproject is deze locatie aan het water inmiddels een levendig gebied vol restaurants, terrasjes en plekken om te fietsen, kajakken en vissen. Je kunt de CAT-bus hier gratis naartoe nemen: Claisebrook Cove ligt aan het einde van de route.

  1. Secret Garden Cafe

Gevestigd in het zuiden van Perth. Dankzij de ouderwetse houten buitenkant van het Secret Garden Cafe heb je vanaf de straat geen enkel idee van de rustige oase die zich erachter bevindt. Ga naar binnen en loop door naar de tuin. De beste plekken vind je achter in dit zorgvuldig ontworpen, groene paradijs. Ze hebben hier geweldige menukaarten voor ontbijt, lunch en diner, veel verschillende lokaal geroosterde soorten koffie en heerlijke Australische wijnen. Je kunt hier dus op elk moment van de dag met een gerust hart terecht.

  1. Marmion Marine Park

Dit was het allereerste zee-natuurgebied in West-Australië en is een van de beste plekken om te gaan snorkelen en duiken als je in Perth bent. Bij Marmion vind je niet al te diepe koraalriffen, kleine eilanden, onderwatergrotten, heldere baaien en scheepswrakken, allemaal met kleurrijk zeeleven in overvloed. In mei, september en oktober kun je hier bultruggen spotten tijdens hun jaarlijkse trek. Ga naar de kuststrook tussen North Beach en Sorrento als je op zoek bent naar een stillere plek met minder toeristen.

  1. Heirisson Island

Dit eiland in de Swan River in Oost-Perth is een natuurlijke oase midden in de stad. Het is goed toegankelijk en aangezien het vroeger de belangrijkste plek was om de Swan River over te steken, is het een belangrijk gebied voor de Noongar-gemeenschap. In het mooie park vind je ook een groep relaxte kangoeroes die het niet erg vinden als er mensen voorbijwandelen: je kunt ze vaak in de schaduw zien liggen.

  1. Sneaky Tony’s

Sneaky Tony’s is een speakeasy uit de tijd van de droogligging. Aangezien het verstopt zit in Northbridge voldoet het uitstekend aan de definitie van ‘verborgen juweeltje. Zelfs als het je lukt om de toegangsdeur te vinden, heb je nog steeds het wachtwoord nodig om binnen te komen en te genieten van hun menukaart vol rumcocktails. Het wachtwoord, dat elk weekend verandert, vind je op de Facebookpagina van Sneaky Tony’s.

  1. Mettam’s Beach

Voor een uitstekende zwemplek waar het niet al te druk is ga je naar Mettam’s Beach, iets ten noorden van het populaire Trigg Beach. De riffen iets verderop beschermen het strand, waardoor er op natuurlijke wijze een soort zwembad is ontstaan met rustig kabbelend water. Vergeet niet om ook je snorkel mee te nemen: deze plek maakt deel uit van het beschermde Marmion Marine Park, dus het onderwaterleven is groot en gevarieerd.

  1. Fremantle Prison Tunnel

Om een heel andere kant van Perth te zien, verruil je de zonnige stranden en hippe straten voor de Fremantle Prison Tunnels. Trek een klimharnas aan en ga ondergronds. Via allerlei ladders zak je terug in de tijd en ontdek je alles over de rijke geschiedenis van Perth. De tunnels zijn gegraven door gevangenen, die vaak in de 19e eeuw veroordeeld waren in Groot-Brittannië en daarna naar Australië gebracht werden. Het harde werk hier was toen een vorm van straf.

  1. Lucky Chan’s Laundry + Noodle Bar

In Perth vind je een heleboel rooftop bars die populair zijn bij toeristen, maar Lucky Chan’s is juist bij locals een grote favoriet. Op het menu staan allerlei hipstergerechten als ramen, zachte bao en dumplings, en door de coole, kleurrijke en industriële inrichting hangt er een unieke, vernieuwende sfeer. Dit is dé plek in Perth om een avond overheerlijk Aziatisch te eten.

  1. Garden Island

Dit smalle eiland van 10 kilometer lang en slechts 1.5 kilometer breed ligt een stukje uit de kust van Rockingham en is in het verleden altijd behoorlijk met rust gelaten. Je vindt hier een paar rustige, mooie strandjes om te picknicken en bossen om in rond te struinen. Aan de zuidkant van het eiland is een militaire basis gevestigd, maar het noordelijke deel is publiek toegankelijk. Je kunt er vanaf het vasteland naartoe rijden over een dam, of een boot of kajak huren om er op eigen kracht naartoe te varen.

Ontdek al onze bestemmingen.Gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen