GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

4 gemakkelijke manieren om Spaans te leren vanuit huis

4 gemakkelijke manieren om Spaans te leren vanuit huis

Of je nu een absolute beginner bent of al een aardig mondje Spaans spreekt: je kunt ontzettend veel doen om (beter) Spaans te leren zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Natuurlijk is woordjes stampen lang niet zo leuk als het vliegtuig pakken naar Costa Rica of Spanje, maar soms is dat laatste simpelweg geen optie. Gelukkig zijn er veel leukere manieren om Spaans te leren vanuit je stoel dan simpelweg woordenlijsten uit je hoofd leren, dus pak iets te drinken en ga lekker zitten. We leggen graag uit welk ‘lesmateriaal’ het beste werkt.

1. Kijk tv in het Spaans

Als je voor langere tijd thuiszit, dan ben je waarschijnlijk toch al complete series aan het bingen. Waarom zou je die tv-tijd dan niet eens nuttig besteden? Films en series zijn een geweldige manier om de moderne Spaanse taal op te pikken en jezelf onder te dompelen in de Spaanstalige cultuur. Beginners kunnen nog de ondertiteling aanzetten en ambitieuze studenten kunnen een lijst van woorden en uitdrukkingen aanleggen die ze later kunnen opzoeken. Hier vind je een paar van de beste Spaanse Netflix-series om mee te beginnen.

2. Luister naar Spaanstalige podcasts

Er zijn zó veel podcasts om uit te kiezen! Ben je een beginner, dan kun je luisteren naar wat je wilt, maar is het vooral belangrijk dat je meerdere keren opnieuw naar dezelfde aflevering luistert. Probeer daarbij het zinsritme en de toon in je op te nemen. Studenten met een gemiddeld en gevorderd taalniveau zullen op zoek moeten naar iets wat ze grotendeels begrijpen. Je wilt jezelf immers uitdagen en je Spaans bijspijkeren, maar het jezelf ook niet té moeilijk maken, dus zoek een podcast die daarbij aansluit.

De Spaanse nationale radio (met een Castiliaans accent) en Radio Ambulante (met verschillende Latijns-Amerikaanse accenten) zijn geweldige opties. Bonustip: download de transcripten en lees die na afloop door om extra veel nieuwe woorden te leren.

3. Ga op zoek naar iemand om Spaans mee te praten

Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld, dus je kent waarschijnlijk al iemand die Spaans spreekt. Of zelfs meerdere mensen. Vraag of zij een taalbuddy willen om mee te oefenen, of dat ze iemand in hun familie of vriendenkring hebben die dat wil. Heb je niemand in je netwerk om Spaans mee te praten, dan zijn er allerlei apps en websites die je verder kunnen helpen. Vul op Google de zoekterm “language exchange app” in en je vindt ongetwijfeld iemand die bij je past.

4. Stel je computer of telefoon in op Spaanstalig

De meeste telefoons en computers zijn ingesteld in het Nederlands, maar je kunt ook voor andere talen kiezen. Door Spaans te selecteren, leer je heel snel heel veel nieuwe woorden, want anders zou je je telefoon niet meer kunnen gebruiken. Nee, serieus, het is echt leuk. En alsof dat nog niet avontuurlijk genoeg is, gebruiken heel veel websites de taalinstelling van jouw telefoon of computer om te bepalen in welke taal ze hun diensten aan jou aanbieden.

Dus wis je cookies en je zult meteen een deel van je favoriete websites voortaan in het Spaans zien. Dat is nog eens wat mensen “onderdompeling in de taal” noemen. En je zult het fantastisch vinden.

Boek een taalcursus in Spanje!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer