GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 beroemdheden die een vreemde taal spreken

10 beroemdheden die een vreemde taal spreken

Als je Bradley Cooper tegenkomt in een restaurant en je hebt de moed om hem aan te spreken, zou je dat dan in het Engels doen? Wat als Mila Kunis achter je stond bij het inchecken op Heathrow Airport? Ook in het Engels? Nou, als deze droom zou uitkomen, zou je redelijk veilig zijn met Engels, maar je zou jezelf kunnen onderscheiden door Mr. Cooper in het Frans of Miss Kunis in het Russisch te begroeten. "Wat zeg je?", hoor ik je zeggen. Ja, beroemdheden spreken ook vreemde talen.

Hier zijn onze favoriete polyglot - iemand die meerdere talen spreekt - beroemdheden:

1. Mila Kunis – Russisch

Ze werd geboren in Oekraïne en verhuisde met haar familie naar Los Angeles toen ze nog maar zeven was. De eerste zin van haar motivatiebrief voor haar studie luidde als volgt: "Stel je voor dat je blind en doof bent op je zevende." Zo voelde ze zich toen ze voor het eerst naar de VS verhuisde. Sindsdien heeft ze haar sporen verdiend in Hollywood en is ze getrouwd met Ashton Kutcher.

Je kan haar zien in: Forgetting Sarah Marshall, The Black Swan en Friends with Benefits.

2. Sandra Bullock – Duits

Haar moeder, Helga Meyer, was een Duitse operazangeres. Tijdens Sandra's jeugd vergezelde ze haar moeder op verschillende Europese concertreizen en sprak ze altijd in het Duits met haar moeder en andere Duitse familieleden.

Je kan haar zien in: Gravity, Miss Congeniality en Crash

3. Zoe Saldana – Spaans

Haar inmiddels overleden vader kwam uit de Dominicaanse Republiek en haar moeder uit Puerto Rico. Ze groeide op in New York en sprak zowel Spaans als Engels als haar eerste talen.

Je kan haar zien in: Colombiana, Avatar en Star Trek

4. Bradley Cooper – Frans

Volgens People Magazine werd Bradley als kind geïnspireerd om Frans te leren nadat hij Chariots Of Fire had gezien. Zoals hij zei: "Er was een scène waarin een man Frans sprak en ik dacht: 'Man, dat klinkt zo cool." Aan de Georgetown University haalde hij een diploma Engels, maar hij studeerde ook Frans. Hij maakte ook gebruik van een uitwisselingsprogramma in Aix-en-Provence in Frankrijk waar hij zes maanden bij een gastgezin woonde.

Je kan hem zien in: American Hustle, the Hangover trilogy en Limitless

5. Leonardo DiCaprio – Duits

Leo's vader is Italiaans/Duits en zijn moeder is Duits, dus zijn tweede taal thuis was Duits. Hij ging vaak op bezoek bij zijn oma van moeders kant in Duitsland waar hij de taal kon oefenen, en hoewel hij het niet meer zo goed spreekt, durven we te wedden dat hij het zou begrijpen als je een vriendelijk 'Wie gehts, Leo?' naar hem riep in een restaurant. Leuk weetje: Zijn hele naam is Leonardo Wilhelm DiCaprio.

Je kan hem zien in: Inception, The Great Gatsby en Titanic

6. Johnny Depp – Frans

Als Hollywoods grootste francofiel heeft hij het Frans opgepikt met zijn (inmiddels ex-)partner, de Franse zangeres en actrice Vanessa Paradis. Hoewel hij nog steeds af en toe moeite heeft met een samenvoeging, is hij Johnny Depp, dus hij kan doen wat hij wil.

Je kan hem zien in: The Pirates of the Caribbean trilogy, Edward Scissorhands en Once Upon a Time in Mexico

7. Diane Kruger – Duits en Frans

Ze komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar toen ze tiener was, stuurde haar moeder haar naar Londen voor een uitwisselingsprogramma om Engels te leren. Toen ze 15 was, verhuisde ze naar Parijs voor een carrière als model en leerde onderweg Frans.

Je kan haar zien in: Inglourious Basterds, National Treasure en Troy

8. Sandra Oh – Koreaans en Frans

Geboren in Canada als dochter van Koreaanse ouders, leerde ze Frans tijdens haar studie aan de National Theatre School of Canada in Montreal.

Je kan haar zien in: De TV serie Grey’s Anatomy, Sideways en Under the Tuscan Sun

9. Shakira – Portugees, Spaans en Italiaans

Alsof het nog niet genoeg voor haar was om heupen te hebben die niet liegen en samen geweest te zijn met de beroemde voetballer Gerard Pique, hoefde ze het alleen maar naar een hoger niveau te tillen door vier talen te spreken en ook nog eens Frans en Arabisch te begrijpen. Ze dankt reizen, onderdompeling en een Amerikaanse ex-vriend voor het leren van de talen die ze nu spreekt.

Bekend als: internationale superster!

10. Natalie Portman – Hebreeuws, Frans, Japans, Duits en Spaans

De grote finale! Ze spreekt in totaal zes talen, maar spreekt ook een paar andere talen een beetje, waaronder Arabisch. Natalie komt oorspronkelijk uit Jeruzalem en is afgestudeerd aan Harvard. Als dat, samen met haar talen, geen indruk op je maakt, verscheen ze ook in Sir Paul McCartney's videoclip voor "My Valentine" en deed de tekst van het nummer na met gebarentaal.

Je kan haar zien in: The Black Swan, V for Vendetta en Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, Jackie

Leer een vreemde taal met onsOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer