GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De ultieme reisgids voor Bournemouth

De ultieme reisgids voor Bournemouth

Mede dankzij de prachtige kustlijn waar elke Instagrammer tegenwoordig een moord voor zou doen (#OMG), is Bournemouth al honderden jaren dé ultieme strandbestemming van Engeland. Duizenden zonaanbidders komen in de zomermaanden naar deze gouden stranden. Maar dit gezellige Britse stadje is meer dan alleen zand. Je kunt er zo veel doen, zien en eten. We hebben onze favoriete activiteiten op een rijtje gezet!

Leer surfen

Bournemouth heeft het eerste kunstmatige surf-rif van Europa en is mede hierdoor de perfecte plek om je wetsuit aan te trekken en het water op te gaan. Als je nog nooit eerder op een board hebt gestaan, kun je les volgen bij een surfschool. Elk jaar zijn er openbare surfwedstrijden waarbij ervaren surfers hun kunsten vertonen. De zee is hier warmer dan in de meeste andere plekken in Engeland, dus neem zeker een duik. Ben je eenmaal het water uit, vier je nieuwe ervaring dan bij Urban Reef, een restaurant met een adembenemend uitzicht.

Ervaar het nachtleven

Bournemouth staat bekend om zijn hippe nachtleven vol cafés, pubs en discotheken. We raden je aan om iets te drinken in Aruba, Bournemouths legendarische cocktailbar bij het strand. Dit café is gevestigd op de pier en biedt prachtig uitzicht op zee. Voor de zwoele zomeravonden is er ook een terras. Proost!

Slenter over het strand

Een reis naar Bournemouth is nooit compleet zonder een wandeling langs de indrukwekkende kust. Je vindt hier meer dan elf kilometer zandstranden in beide richtingen. Slenter bijvoorbeeld naar het oosten tot Hengistbury Head. Maak de korte klim naar de ruige kliffen en je word beloond met unieke uitzichten over de baai. Op een heldere dag kun je zelfs de beroemde witte kliffen op het Isle of Wight zien. Als je geen hoogtevrees hebt, is een tochtje in de Bournemouth Eye zeker een aanraden: in deze heteluchtballon zie je hetzelfde prachtige uitzicht, maar dan vanaf hoog boven de baai (hoera!).

Loop de hele pier af

Als je toch over het strand wandelt, vergeet niet naar de beroemdste plek van Bournemouth te gaan: de pier. De boulevard steekt majestueus boven de baai uit en staat op bijna elke ansichtkaart van de stad. Toch kun je hier veel meer doen dan alleen maar een beetje aanschouwen hoe mooi de pier is: je kunt hier rotsklimmen, dineren met prachtig uitzicht in het restaurant Key West en per kabelbaan naar het strand om de pier in stijl weer te verlaten.

Bezoek het oceanarium

Wil je een glimp opvangen van het leven onder de wateroppervlakte? Of is het zúlk slecht weer dat het strand even niet zo aantrekkelijk meer lijkt? Ga dan naar het Oceanarium, naast de pier. Je vindt hier de bijzonderste zeewezens. Loop bijvoorbeeld eens door de glazen tunnel om oog in oog te staan met enorme haaien, Humboldt-pinguïns, otters en zeeschildpadden.

Ontdek de lokale keuken

Als je toch een van de zonnigste steden van Engeland bezoekt, moet je zeker het romige New Forest-ijs eens proeven. Er zijn ontelbaar veel onweerstaanbare smaken, dus ga voor meerdere bolletjes en eet je ijsje net zoals de locals op het strand op. ’s Avonds kun je een keuze maken uit de vele restaurants en bistro’s die Bournemouth rijk is. Maar soms is het simpelste het allerbeste: trakteer jezelf bij Harry Ramsden’s op wat traditionele fish & chips.

Relax in een café

Eindig jouw weekend in Bournemouth door jezelf te trakteren op een heerlijke plak huisgemaakte cake die zo ongeveer het formaat van een klein boek heeft. Bestel er een pot Engelse thee bij in – probeer dit maar eens drie keer snel achter elkaar te zeggen – The Real Eating Company Café’s Indulgence Dessert Lounge. Dit café is de perfecte plek om vlak bij de drukke winkelstraten even uit te blazen en van de rust en stilte te genieten.

Meer over BournemouthOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden