GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Gestopt met je studie? Ga met EF op reis!

Gestopt met je studie? Ga met EF op reis!

Was je studie toch niet wat je ervan had verwacht? Geen zorgen, want je bent niet de eerste bij wie het anders verloopt. Er zijn daarentegen talloze mogelijkheden om jouw studiejaar leerzaam en bijzonder te maken. Hoewel je je nu misschien verblind voelt door de nieuwe omstandigheden, heb je niet gefaald. Sterker nog: veel beroemde ondernemers, zakenlui en gelukkige werknemers hebben ook meer tijd genomen om te ontdekken wat ze wilden, maar leiden desondanks een succesvol leven.

Leer een taal

Een manier om aan je ontwikkeling te werken nadat je stopt met je studie is om je te gaan verdiepen in een taal. Met EF kan je kiezen uit 10 talen en 50 bestemmingen om dit avontuur aan te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld Engels leren in Amerika, Engeland, Zuid-Afrika, Australië, Canada, Malta etc. Je zou ook kunnen kiezen voor een taal die je mogelijk nog niet spreekt zoals Japans, Spaans, Italiaans op een bestemming zoals Costa Rica of Tokio. Uiteraard kan je ook vanuit Nederland beter worden in een taal, alleen loop je de kans op verbetering van andere vaardigheden en vrienden voor het leven mis.

Verdiep je in cultuur

Door langer gevestigd te zijn in het buitenland dan alleen de duur van een vakantie krijg je veel meer mee van de lokale cultuur op een bestemming. De langdurige blootstelling aan een nieuwe cultuur is erg leerzaam en helpt je onder andere om een bredere mindset, gedragscodes en meer inlevingsvermogen te ontwikkelen. EF biedt daarnaast de mogelijkheid om te verblijven in een gastgezin, waar zowel de taal als jouw culturele ontwikkeling wordt gestimuleerd.

Bouw een netwerk op

Verder is het opbouwen van een netwerk een effectieve manier om jouw kansen binnen toekomstige studie- en loopbaandoeleinden te vergroten. Als dit netwerk ook nog eens bestaat uit verschillende internationale contacten, die met EF worden gelegd, krijg je toegang tot nog diversere kansen. De vele internationale mensen die je zal ontmoeten op een EF school, kunnen zomaar ook jouw beste vrienden worden doordat de basis van de vriendschap zo uniek is met dit avontuur.

Ontdek je passie

Door te kiezen voor een tussenjaar in plaats van een studiejaar heb je eindelijk de tijd om tot jezelf te komen en te bedenken wat je nou écht zou willen leren. Deze tijd kan worden geinvesteerd om bijvoorbeeld beter te worden in fotografie, koken, programmeren, grafisch design, naaien, timmeren, klimmen, surfen, een muziekinstrument bespelen en ga zo maar door. Wie weet ontdek je door een nieuwe passie van jezelf of bij EF met de vele keuzevakken die de scholen aanbieden welke vervolgstudie wel bij je past.

Werk en studie

Stoppen met een studie geeft je de tijd om werkervaring op te bouwen met een part-time baan en te ontdekken welke branches je wel en niet aantrekken. Dit kan je ook in het buitenland doen en bijvoorbeeld combineren met een EF taalreis. Met deze nieuwe ervaringen kan je met een frisse start en nieuwe inzichten van start met een mogelijke nieuwe studie. Of ga op zoek naar een interessante stichting om vrijwilligerswerk te doen voor een goed doel. Denk bijvoorbeeld na over wat je passies zijn, zoals dierenrechten, het milieu, onderwijs, armoede of ziektebestrijding.

Wil je voor een tijdje naar het buitenland?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden