GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Je gelooft nooit wat Matthé (20) in Sydney meemaakte

Je gelooft nooit wat Matthé (20) in Sydney meemaakte

Mijn naam is Matthé Kooi en ik ben 20 jaar oud. In April ben ik voor 6 weken naar Sydney, Australië geweest om mijn Engels te verbeteren met een taalcursus. Ik had gekozen voor Australië omdat ik altijd al naar dit land toe wou, en het nu eindelijk een optie was omdat ik een tussenjaar in Nederland had. Natuurlijk ook om kangoeroes te spotten, over de Harbour Bridge te klimmen en een bezoekje aan het Sydney Opera House kon uiteraard ook niet ontbreken!

"Met deze 6 weken bij EF Sydney is mijn Engels echt met grote sprongen voorruit gegaan. Daarnaast maakte ik vrienden voor het leven, én over de hele wereld."

Ik had gekozen voor de algemene taalcursus wat wil zeggen dat je twee lessen per dag volgt, en daarnaast 1 SPIN hebt. Een SPIN is een door jou gekozen vak zoals lessen over je gastland. Zo kwam ik dus echt wat te weten over de culturen, gewoontes en steden van Australië. Ik verbleef tijdens deze 6 weken bij een gastgezin in Sydney die ongeveer op 45 minuten van het centrum woonde. Voor onze begrippen een lange afstand, maar dit went snel. Daarnaast zijn de treinverbindingen super en is het openbaar vervoer in Sydney niet heel duur. Groot voordeel van een gastgezin is dat je echt wat van de cultuur en gewoontes van het land meekrijgt, en mijn gastgezin gaf mij daarnaast regelmatig tips over leuke hotspots in Sydney. Zo had ik bijna elke dag wel wat te doen. Daarnaast geeft EF Sydney je ook een soort van bucketlist-boekje met hippe hotspots, leuke koffietentjes en clubs die je echt gezien moet hebben wanneer je in Sydney bent. Zo ben ik met vrienden naar de Blue Mountains geweest en zijn we met kangaroos gaan knuffelen in Morrison Park. Voor een koffie, die je zeker nadat je een kater hebt opgelopen bij kroegen als Sidebar, Maloney’s of IVY nodig hebt, is Ground of Alexandria een echte aanrader. Maar ook om de hoek van onze school, in het stadsgedeelte Chippendale, zijn er genoeg koffietentjes te vinden.

Met deze 6 weken bij EF Sydney is mijn Engels echt met grote sprongen voorruit gegaan. Daarnaast maakte ik vrienden voor het leven en over de hele wereld, waar ik nu nog steeds contact mee heb. In het najaar gaan we zelfs met onze groep elkaars landen bezoeken, waarbij degene die daar woont iets laat zien van zijn/haar land. Na mijn 6 weken bij EF ben ik nog 6 weken gaan backpacken door dit ontzettende mooie land samen met vrienden die ik tijdens mijn verblijf op de EF school had gemaakt.

Neem voor meer informatie en mijn hoogtepunten over Australië ook een kijkje op mijn blog: www.matthe-australie17.reislogger.nl.

Maak je eigen droom ook werkelijkheid en meld je vandaag nog aan…..

Waar start jouw buitenlands avontuur?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer