GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Virtuele tours door Europa: Ervaar 6 van onze bestemmingen online

Virtuele tours door Europa: Ervaar 6 van onze bestemmingen online

1.   Londen

De veelzijdige hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is een must voor iedereen – net als het grote online aanbod van bezienswaardigheden. Beroemde bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace of de Houses of Parliament hebben hun virtuele deuren geopend voor het publiek. Je kunt ook de bekende bezienswaardigheden van dichtbij bekijken door vanaf de top van de London Eye te klikken waar je naartoe wilt. Tijdens deze rondleidingen krijgt je toegang tot majestueuze attracties in Londen vanuit je luie stoel. Je hebt zelfs een groot voordeel: dankzij dit 360° uitzicht krijgt je de Big Ben te zien voordat deze werd ingepakt met steigers voor renovatiewerkzaamheden.

Ben je op zoek naar weekendactiviteiten? Ontdek dan wat de Londense evenementenscene in petto heeft! Bekijk een van de live gestreamde toneelstukken van het National Theatre of zoek andere evenementen voor je dagelijkse dosis Londen.

2. Parijs

Heb je altijd al op de elegante ijzeren constructie van Eiffeltoren willen staan om de Franse hoofdstad in al haar glorie van bovenaf te bekijken? Dankzij het uitzicht op Google Maps haal jij deze prachtige uitzichten direct naar jouw woonkamer. Zelfs als je hoogtevrees hebt kun je dus genieten.

Droom je ervan om een blik te werpen op de glamoureuze dagelijkse activiteiten van de Fransen? Proef de Franse cultuur door de shows van La Comédie-Française te bekijken – ook een briljante manier om je Frans te oefenen. Ook heb je de mogelijkheid om het Musée d’Orsay te bezoeken om prachtige kunst uit de 19e en 20e eeuw te bewonderen.

3. Berlijn

Berlijn is een van de culturele hotspots van Duitsland met een breed scala aan shows, evenementen en plaatsen voor een geweldig avondje uit. Gelukkig hoef je hier niets van te missen. Het populaire Schaubühne theater heeft een online programma gemaakt met dagelijkse voorstellingen om de tijd te doden.

Vanaf 18.00 uur elke avond kunt je verschillende bijdragen bekijken en een stukje van de Berlijnse cultuur bekijken binnen de muren van je eigen huis. Sommige hebben geen ondertiteling, dus naast het vermaak zult u ook Duits oefenen en het gevoel hebben dat je je tijd productief hebt doorgebracht. Echt een welkome afwisseling van het zoeken naar nieuwe Netflix shows om te bingen!

Handen omhoog als je een goede avond met vrienden mist! Nou, je bent niet alleen. Gelukkig heeft de Berlijnse clubscene besloten om iets te doen tegen het gebrek aan dansfeesten bij ons thuis. Dankzij de virtuele clubavonden kun je luisteren naar exclusieve dj-sets die je voeten van de vloer krijgen. Een geweldige manier om de tijd door te brengen, het geeft je de unieke kans om een feestje met de hele familie te bouwen (maar denk wel aan het volume – we willen natuurlijk geen ruzie krijgen met de buren!)

4. Rome

Het “La bella vita” in de prachtige hoofdstad van Italië moet misschien nog even wachten, maar dat betekent niet dat je geen goede indruk kunt krijgen van hoe de smalle steegjes van de stad er uitzien. Het Prowalk Tours Youtube-kanaal heeft een virtuele HD-wandeltocht geüpload. Gedurende vijf (ja – vijf!) uur kun je een ongelooflijke wandeling maken en de geluiden en beelden van Rome zo realistisch mogelijk ervaren vanuit het comfort van je eigen vier muren. Je leert feiten over oude ruïnes terwijl je virtueel door pittoreske kasseistraatjes kronkelt en bezienswaardigheden zoals het beroemde Colosseum van dichtbij ziet.

Als je jezelf wilt onderdompelen in de cultuur van de stad, kun je ook het Musei Vaticani online bezoeken en krijg je (onder andere) een 360° uitzicht op de Sixtijnse Kapel, naast andere indrukwekkende delen die je naar enkele van de meest prestigieuze, met geschiedenis gevulde ruimtes van Rome zullen teleporteren.

5. Dublin

Tijd doorbrengen in Dublin belooft altijd veel craic (of plezier, als je niet bekend bent met het Ierse spreektaal). Terwijl je wacht op je volgende reis naar de stad die historische wijken zoals Temple Bar sierlijk combineert met nieuwbouw van het havengebied, kunt je online een eerste indruk krijgen van wat je kunt verwachten.

Op Virtual Visit Tours kunt je een aantal dingen doen die op je verlanglijstje staan, zoals een wandeling over de rivier de Liffey via de Ha’penny Bridge, een kijkje nemen in het iconische Guinness Storehouse en de beroemde St. Hou je van een quizavond in een sfeervolle kroeg? In Dublin krijg je een virtuele quiz waar jij en je vrienden aan mee kunnen doen – plezier gegarandeerd!

Als je een typisch Ierse reis wilt maken, moet een excursie naar de prachtige kusten van het Groene Eiland zeker in je reisschema worden opgenomen. De Kliffen van Moher in West-Ierland zijn een absolute top tip voor elke reiziger en bieden een van de meest adembenemende uitzichten in Europa. De steile rotsformaties die boven de brullende golven van de Atlantische Oceaan uitstijgen, liggen normaal gesproken op drie uur rijden van Dublin – maar online slechts een klik verwijderd van je bank.

6. Barcelona

Voor je dagelijkse dosis zomervibes kun je ook enkele van de hoogtepunten van Barcelona bekijken. Terwijl de stad ook evenementen met een ticket aanbiedt, bevat deze website tal van gratis 360°-ervaringen van de toeristische attracties.

Ga op de stranden staan en geniet van het uitzicht op de fonkelende zee, geniet van het uitzicht op de zonnige daken van de stad vanaf Parc Guell of kijk met je virtuele nek omhoog naar de torenspitsen van La Sagrada Família, ongetwijfeld een van de beroemdste bezienswaardigheden van Barcelona en Europa.

Dit zijn allemaal geweldige manieren om niet alleen de tijd te doden, maar om daadwerkelijk te beginnen met het plannen van waar je naartoe wilt. Misschien kun je beginnen met het maken van een bucketlist van steden die je wilt bezoeken – misschien dat we elkaar daar binnenkort weer zien!

Leer overal in Europa een taal met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer