GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 leuke manieren om je voor te bereiden op je zomervakantie

5 leuke manieren om je voor te bereiden op je zomervakantie

De zwoele avonden, de vage geur van zonnebrandcrème en lange, zonnige dagen: de zomer is eindelijk aangebroken. Het voelt zeker alsof we er lang genoeg op hebben gewacht! Kortom, een welverdiende zomervakantie in een nieuwe omgeving staat op het punt om te beginnen.

Als je al mentaal aan het luieren bent op het strand, nippend aan een ijskoud drankje, maar toch nog even moet wachten op die zomervakantie, raak dan niet in paniek. Er zijn een paar dingen die je vandaag al kunt doen om je enthousiast te maken en voor te bereiden op het avontuur dat voor je ligt.

  1. Maak een paklijst

Oké, ik weet wat je denkt: inpakken? Bah, saai. Daarop zeg ik: allereerst, ja, maar je toekomstige ik zal je dankbaar zijn! Als je nog nooit op een vakantie van een week bent verschenen met 14 broeken en maar twee onbetrouwbare tanktops, dan weet je dat planning van essentieel belang is. Begin van tevoren met het samenstellen van de outfits die je wilt dragen. Denk ook na over eventuele extra’s die je moet kopen of meenemen. Het zit hem in de details!

  1. Stel een zomerse playlist samen

Het samenstellen van de beste Spotify-afspeellijst voor in de auto/trein/vliegtuig is een van de meest satisfying dingen ooit. Je kunt er onderweg naar luisteren (of het nu die auto/trein/vliegtuig is). Zo creëer je direct de soudtrack van je zomervakantie. Zit je in de auto met een Bluetooth radio of AUX? Wat is een beter moment om je vrienden of familie te zegenen met je geweldige muzieksmaak (of ze het er nu mee eens zijn of niet). Als je weinig inspiratie hebt, bekijk dan hier een van onze playlists.

Een ander mooi onderdeel hiervan is dat zelfs jaren later, wanneer je naar de nummers op die afspeellijst luistert, ze je zult terugdenken aan die gedenkwaardige zomervakantie.

  1. Plan je foto’s

Als je iemand bent met een sterke Instagram-game, is het misschien de moeite waard om enkele pittoreske locaties te onderzoeken die voor goede foto’s zouden zorgen. Ga snel googlen om te zien wat andere mensen aanbevelen of speur Instagram door en kijk wat je leuk vindt.

Meer fan van openhartige momenten? Waarom koop je niet een paar wegwerpcamera’s voor jou en je vrienden om foto’s mee te maken terwijl je onderweg bent. Je hebt geen idee of ze goed zijn totdat je ze hebt ontwikkeld, maar daardoor is het dubbel plezier.

  1. Kies plannen (en back-ups)

Stel een lijst samen met bezienswaardigheden die je wilt zien of dagtochten waarvan je denkt dat ze leuk zijn. Google is hier opnieuw je vriend of – nog beter – als je mensen kent die eerder op de plek van bestemming zijn geweest, vraag om aanbevelingen! Je zult vaak verborgen juweeltjes ontdekken die je anders misschien niet zou vinden.

Nu een groot deel van de wereld nog steeds langzaam opengaat, wees voorbereid om een ​​beetje flexibel te zijn met plannen. Zorg ervoor dat je wat back-ups bij de hand hebt, voor het geval er op het laatste moment iets verandert!

  1. Lees meer over restaurants

Kies zo ook een paar restaurants die je van tevoren wilt bezoeken. Lees enkele recensies of vraag rond: hoe dan ook, je zult zeker een aantal heerlijke opties vinden. Zorg natuurlijk ook voor wat ruimte in je agenda voor spontane restaurant- of barvondsten. Een van de leukste onderdelen van een zomervakantie is door een nieuwe stad of dorp dwalen, een leuke plek ontdekken en meteen naar binnen springen om wat lokale delicatessen te proberen.

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden