GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 makkelijke talen om te leren

5 makkelijke talen om te leren

Een nieuwe taal leren is niet makkelijk. Je hebt toewijding, doorzettingsvermogen en motivatie nodig. Maar sommige talen zijn makkelijker te leren dan andere. Om je op weg te helpen naar multilingualism heb ik uitgezocht welke talen het makkelijkst zijn om te leren. Start met (een van) deze 5 makkelijke talen om te leren en bewaar Mandarijn of Koreaans voor later.

1. Engels

Het is de meest gesproken taal ter wereld, waardoor je overal kunt oefenen. De Engelse taal bevat veel korte woorden, geen verschillende lidwoorden en werkwoorden veranderen alleen in de derde persoon. Er zijn ongeveer 360 miljoen native speakers, maar ongeveer twee miljard mensen spreken Engels. Dat is 30% van de wereldbevolking!

2. Frans

Ongeveer 100 miljoen mensen wereldwijd zijn Franstalig. De Franse taal wordt op alle continenten gesproken, in 28 verschillende landen. Dit betekent dat je Frans bijna overal kunt oefenen, en dat zou ook moeten. Het Frans behoort namelijk tot de familie van de Romaanse talen, wat inhoudt dat voor mensen die Engels spreken de vocabulaire makkelijk op te pikken is. Taaldeskundigen zeggen dat deze twee talen het meest overeen komen van alle Romaanse talen en dat een derde van alle Engelse woorden uit het Frans komt.

3. Spaans

De Spaanse taal is heel erg beïnvloed door Latijn en Arabisch, zowel in woord als in geschrift en heeft de minste onregelmatigheden van alle Romaanse talen. Sommige mensen voorspellen dat in 2050 de Verenigde Staten een tweetalig land geworden zal zijn – Engels en Spaans. ¡Viva Los Estados Unidos!

4. Italiaans

Italiaans wordt gesproken in Italië, Zwitserland, Malta, Argentinië en nog 25 andere landen. In totaal spreken zo’n 70 tot 100 miljoen mensen deze prachtige taal. De grammatica lijkt op andere Romaanse talen maar bevat minder werkwoordsvormen dan Frans of Spaans. En je kent sowieso al een paar Italiaanse woorden. Wat dacht je van spaghetti, pizza en Ferrari!?

5. Swahili

Swahili is een Bantu taal met veel invloeden uit het Arabisch, Engels, Frans, Duits en Portugees. Het Swahili gebruikt geen vervoegingen van werkwoorden maar werkt met uitgangen en toevoegingen om tijden en onderwerpen aan te duiden. Ongeveer 140 miljoen mensen spreken de taal, bijna allemaal wonen ze in Oost-Afrika (vooral Tanzania en Kenia). Swahili is de op een na meest gesproken taal in Afrika en wordt gezien als een toegangsdeur naar de Afrikaanse cultuur.

Ontdek de locatie die perfect bij jou past in onze gratis brochure!Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer