GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Annik uit Zwitserland bij EF Bristol

Annik reisde met EF naar Bristol om haar Engelse vaardigheden te verbeteren, samen met andere taalstudenten.
EF Ervaringen: Annik uit Zwitserland bij EF Bristol

Mijn taalreis met EF begon in juni - op een dag waar ik met een mix van verschillende emoties (zowel negatieve als positieve) naar had uitgekeken na een aantal weken van voorbereiding en de vriendelijke steun van EF-medewerkers. Ik reisde eindelijk naar het zuidwesten van Engeland, naar Bristol.

Aankomst in Engeland

Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk werd ik volgens afspraak opgehaald en naar mijn accommodatie gebracht. De vriendelijke taxichauffeur praatte de hele reis door en had het vaak over het typische slechte weer. Ik was echter verrast, want ik had geen temperaturen van rond de 30°C verwacht in Engeland. Dit prachtige weer vergezelde me tijdens de eerste drie weken van mijn taalverblijf in Bristol. Daarom was het bijzonder aangenaam om de stad te verkennen, die bekend staat om zijn muziek- en graffitiscène. Onze eerste excursie bracht ons naar het symbool van Bristol, de Clifton Suspension Bridge. Het was een geweldige ervaring om over deze oude en imposante brug te lopen, die vaak op foto's wordt afgebeeld.

Mijn ervaring op de EF School

Ik had een zeer positieve ervaring op de relatief kleine en centraal gelegen school. Alle docenten waren gemotiveerd, erg vriendelijk en deden hun uiterste best om onze Engelse vaardigheden te verbeteren. Hoewel de meeste grammatica-onderwerpen me bekend voorkwamen, waren de lessen gevarieerd en kon ik tijdens de zes weken veel dingen opfrissen en actief gebruiken. Vooral mijn gesproken Engels verbeterde tijdens mijn verblijf in Bristol. Op school ontmoette ik ook nieuwe, open-minded mensen uit verschillende landen en culturele achtergronden.

Bristol en de accommodatie verkennen

In korte tijd leerden we veel bezienswaardigheden van de stad kennen. Eén excursie bracht ons naar Cabot Tower, een oude toren in een prachtig park met veel eekhoorns en een adembenemend uitzicht. Op een andere dag maakten we een boottocht, waardoor we Bristol vanuit een heel ander perspectief konden zien. Toen de avonden later werden, merkte ik hoe handig het was dat de residentie waar ik met andere EF-studenten woonde midden in het centrum lag en op loopafstand van de meeste plaatsen. In de accommodatie ontmoette ik vaak vriendelijke mensen die ik op school nooit had ontmoet. Ik zou echter waarschijnlijk meer in aanraking zijn gekomen met de Engelse cultuur in een gastgezin, daarom had ik dat achteraf gezien liever gehad.

Aan een geweldige ervaring komt een einde

Toen mijn taalreis naar Bristol ten einde liep, kreeg ik dankzij EF eindelijk de kans om meer te leren over de beroemde graffiti van Bristol. Naast een rondleiding waarbij we de populairste werken zagen, kregen we veel fascinerende inzichten in hun creatie. Het laatste evenement dat me is bijgebleven is de Balloon Fiesta. We konden het niet laten om dit meerdaagse evenement te bezoeken. Het hoogtepunt van het festival zijn de vele kleurrijke en creatief ontworpen heteluchtballonnen die meerdere keren de lucht in gaan. Toen ik 's ochtends vroeg uit Engeland vertrok op de laatste dag van het festival, kon ik de eerste ballonnen al zien opstijgen met de zonsopgang. Er was nauwelijks een betere afsluiting mogelijk van een onvergetelijke taalreis met EF en een leerzame tijd in Bristol.

Leer Engels in BristolOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer