GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 fascinerende feiten over de coolste steden ter wereld

10 fascinerende feiten over de coolste steden ter wereld

Denk je dat je alles weet over de coolste steden ter wereld? Think again! Deze opwindende en bruisende metropolen hebben eeuwen - zelfs duizenden jaren - interessante geschiedenis achter de rug, waardoor ze stuk voor stuk een thuis zijn voor tal van fascinerende feiten die geweldige gespreksonderwerpen opleveren tijdens dat volgende etentje of drankje met reislustige vrienden.

1. New York

Tot de jaren 20 was 1 mei 'Moving Day' in New York City. Als je dat jaar ging verhuizen, wachtte je tot die datum en werd iedereen in één keer van woning verwisseld. Naarmate de stad groeide en groeide, begon deze traditie, die teruggaat tot de koloniale tijd, uit te sterven omdat Moving Day te groot en te chaotisch werd - straten werden geblokkeerd met door paarden getrokken verhuiswagens! Gelukkig kunnen New Yorkers nu op elke dag van het jaar verhuizen (en doen ze dat ook).

2. Londen

Londense taxichauffeurs (cabbies) moeten vier jaar lang straatnamen en lokale plattegronden bestuderen en verschillende examens afleggen om gecertificeerd te worden met 'The Knowledge'. Pas dan mogen ze achter het stuur kruipen van een van de meest iconische taxi's ter wereld. Hier zijn navigatiesystemen een baken van schaamte; van taxichauffeurs wordt verwacht dat ze ongeveer 320 populaire routes door 25.000 straten leren en 20.000 monumenten en populaire plekken uit hun hoofd leren om kaartloos door de Londense buurten te navigeren.

3. Berlijn

Met minstens 170 musea heeft de bruisende Duitse hoofdstad meer musea dan regenachtige dagen. Van het Museumeiland tot een reeks uiteenlopende en eigenzinnige ervaringen, waaronder de intense Topografie van de Terreur, het Spionnenmuseum en het DDR-museum waar bezoekers het leven in het historische Duitsland onder het communisme kunnen ervaren en zelfs het gezellige currywurstmuseum, er is hier voor elk wat wils.

4. Tokio

De metro- en treinnetwerken van Tokio zijn uitgebreid - en superdruk! Tijdens de spitsuren worden Oshiya (AKA: de 'pushers') ingezet om mensen letterlijk in de treinen te duwen wanneer de stations het drukst zijn. Dus als je de hoofdstad van Japan bezoekt, kun je het beste buiten de spitsuren reizen...

5. Los Angeles

Toen het in 1923 voor het eerst werd opgericht, stond op het iconische Hollywood Sign oorspronkelijk 'HOLLYWOODLAND' en was het een reclame voor een nieuw woongebied dat werd gebouwd op de heuvels boven de Hollywoodwijk van LA. In 1949 probeerde de Los Angeles Parks and Recreation afdeling het hele bord te laten slopen, maar de stad stemde tegen en in plaats daarvan werd alleen de 'LAND' verwijderd, waardoor de resterende negen enorme letters het iconische gezicht werden dat ze vandaag de dag zijn.

6. Seoul

Seoul is een wereldwijde hub voor technologie en innovatie, en het land heeft naar verluidt de hoogste gemiddelde internetsnelheid ter wereld! Met tot 26,1 megabits per seconde voor breedband claimt Zuid-Korea ook de beste 4G-beschikbaarheid ter wereld - maak je klaar om je Instagram-feed te vullen, hier kun je 95% van de tijd een signaal verwachten!

7. Barcelona

De Sagrada Familia, een van de bekendste en mooiste bezienswaardigheden van Barcelona, heeft langer geduurd om te bouwen dan de Grote Piramide van Gizeh in Egypte. Ontworpen door Gaudí en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, begon de bouw van de kerk in 1882. Momenteel wordt geschat dat het gebouw uiteindelijk in 2026 klaar zal zijn, waardoor het een van de langstlopende architectuurprojecten ter wereld is.

8. Kaapstad

Het spectaculaire Zuid-Afrika staat bekend om zijn safaribelevenissen van wereldklasse. Zelfs de 2000 in Kaapstad wonende Afrikaanse pinguïns, waarvan er veel te zien zijn op Boulder Beach, zijn populair bij bezoekers. Maar deze pinguïns, die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit reisgidsen, zijn pas de laatste 30-40 jaar op het vasteland te vinden, en dat komt omdat ze door menselijke overbevissing van de sardinebestanden in de jaren 1960-70 niet genoeg voedsel meer hadden in hun traditionele broedgebieden.

9. Lissabon

Lissabon is een van de oudste steden ter wereld. De stad werd voor het eerst bewoond rond 1200 voor Christus en is na Athene de oudste Europese hoofdstad, minstens vierhonderd jaar ouder dan zelfs Rome. De lange geschiedenis heeft de stad gevormd zoals we die vandaag de dag zien - inclusief een enorme wederopbouw nadat bijna alles was verwoest tijdens een enorme aardbeving in 1755.

10. Shanghai

Toen China zijn hogesnelheidslijn opende tussen Shanghai en Beijing, twee van de grootste en belangrijkste steden van het land op het gebied van financiën, handel en politiek, werd het treinpersoneel getraind om te glimlachen en precies acht tanden te laten zien terwijl ze aan boord aan het werk waren. Dit vergde veel oefening en sommigen gaven zelfs toe dat ze tijdens het leren stokjes gebruikten om hun kaken in de juiste positie te houden!

Droom je over wonen in een van deze steden?Ontdek je opties
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer