GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Hoe een taalreis in het buitenland eruitziet tijdens COVID-19

Hoe een taalreis in het buitenland eruitziet tijdens COVID-19

1. Wees flexibel

Zoals bij elke reis is een goede planning noodzakelijk. Maar met de huidige, steeds veranderende situaties is het net zo belangrijk om flexibel te blijven. Als je zich eenmaal op een bestemming bent aangekomen, blijf dan op de hoogte van de plaatselijke gezondheidsvoorschriften daar, maar ook van de voorschriften in Nederland.

Al 55 jaar zit snel denken en schakelen in onze aard. Deze zomer hebben onze medewerkers, verspreid over 600 kantoren en scholen over de hele wereld, onvermoeibaar gewerkt om ervoor te zorgen dat de dromen van onze studenten steeds weer uitkomen. Van succesvolle klassikale lessen en kampen tijdens de zomer tot online lessen en diploma-uitreikingen met inachtneming van de social distancing regels… onze flexibiliteit en focus op veiligheid hebben er aan bijgedragen dat leren nooit stopte.

2. Voorbereidingen voor- en tijdens je reis

Voordat je op reis gaat, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden en waar je je op moet voorbereiden. Zo zorg je ervoor dat je reis zo soepel mogelijk verloopt, en dat je ontspannen kunt genieten van het avontuur.

Zelfcheck

Het belangrijkste is om je eigen gezondheid in de gaten te houden. Heb je ongewone symptomen of bent je in contact geweest met iemand die besmet is met COVID-19? Zo ja, blijf dan thuis en als je bij ons hebt geboekt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we je kunnen helpen met het aanpassen van je plannen. Zorg ervoor dat je een COVID-19 test doet terwijl je nog thuis bent, zodat je deze resultaten aan ons kunt doorgeven voordat je vertrekt.

Vertrek op tijd

Zorg dat je iets eerder dan normaal aankomt op de luchthaven. Zo zorg je ervoor dat je speling hebt qua tijd. De geldende voorzorgsmaatregelen kunnen er voor zorgen dat de wachttijden en reguliere controles langer duren dan normaal. Veel luchthavens en luchtvaartmaatschappijen voeren ook temperatuurchecks uit op alle passagiers en ook de security kan langer duren met de huidige procedures.

Draag een mondkapje

De meeste luchthavens en luchtvaartmaatschappijen verplichten momenteel dat je te allen tijde een mondkapje draagt. Zo verhogen ze de veiligheid van alle passagiers omdat afstand houden lang niet altijd mogelijk is tijdens je reis. Neem voldoende mondkapjes mee op reis zodat je in ieder geval voor de eerste week van je verblijf ruim voldoende voorraad hebt.

Plan je transfers:

Laat geen enkel onderdeel van je reis aan het toeval over. Zorg ervoor dat je weet hoe je van de luchthaven naar je eindbestemming komt. Met vooruitplannen zorg je er ook voor dat je spitsuur of drukke routes in het OV kunt vermijden.

Heb je je transfer bij EF geboekt? Dan kun je er gerust op zijn dat de voertuigen grondig worden schoongemaakt en dat de chauffeur altijd een mondkapje draagt.

3. Bij aankomst

Het is van vitaal belang om het officiële advies van de Wereldgezondheidsorganisatie op te volgen. Het maakt niet uit waar je naartoe reist, het is belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde details. Op elke EF-bestemming zullen jouw school en accommodatie in overeenstemming zijn met de lokale gezondheidsvoorschriften en WHO-richtlijnen.

Dit houdt onder andere in dat studenten een negatieve COVID-19 test moeten kunnen overleggen, mondkapjes dragen op de campus, reinigingsstations, verhoogde frequentie van de schoonmaak en afstand houden. Je kunt meer te weten komen over de maatregelen die we nemen in scholen en lees hier meer over onze Safe Learning Guarantee.

4. Begin thuis

Hou je er van om al van start te gaan voordat je gaat reizen? Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om leerproces een kick-start te geven. Waarom begin je niet met het studeren van Engels vanuit je luie stoel? Of luister naar een aantal educatieve gratis Engelse podcasts , YouTube-kanalen of wat dacht je van deze Netflix-klassiekers?

Of u nu Duits, Spaans, Frans of Japans wilt leren – er zijn veel manieren om je vaardigheden vanuit huis al te verbeteren.

Je kunt zelfs ‘s werelds hotspots al virtueel bezoeken voordat je vertrekt. Weet je nog niet helemaal niet zeker welke bestemming jouw voorkeur heeft? Maak een virtuele reis rond de wereld via Instagram. De mogelijkheden zijn eindeloos!

5. Kijk vooruit

Ondanks dat de wereld er momenteel anders uitziet dan we gewend zijn: ook dit zal niet eeuwig duren. Hoewel het van het grootste belang is dat je je eigen gezondheid en die van anderen serieus neemt, is het ook belangrijk om uit te kijken naar de ervaringen die in het verschiet liggen – en er is echt zoveel om naar uit te kijken.

Vergeet niet dat een taalcursus over veel meer gaat dan het leren van de taal – het gaat ook over het leven van de taal. Als je een taal in het buitenland studeert, kun je echt een gloednieuwe cultuur ervaren en internationale medestudenten ontmoeten om herinneringen en vriendschappen voor het leven mee te maken.

Er is een hele wereld te ontdekken en die wacht nog steeds op je als je klaar bent om weer op ontdekkingstocht te gaan. Als je een taalreis naar het buitenland wilt maken en vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

“Ik besloot om met EF naar het buitenland te gaan omdat ik gewoon iets anders wilde. Tegelijkertijd kwam de Corona-pandemie, dus langere reizen en backpacken waren niet relevant. Ik kwam op het idee om naar Duitsland te gaan en het Duits wat ik op mijn school had geleerd eens wat meer tot leven te laten brengen. Studeren in het buitenland tijdens de Corona-pandemie was geen vanzelfsprekende keuze, maar ik kreeg veel hulp van EF, die zich voortdurend aanpaste aan de situatie. De weg hierheen was misschien niet de meest typische, maar ik ben zo blij dat ik hier ben!

Camilla uit Zweden
EF München

Ga op taalreis met EF. Bestel de gratis brochure en laat je inspireren.Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer