GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 meest romantische steden ter wereld

De 10 meest romantische steden ter wereld

Of je nu je geliefde mee wilt nemen op een romantische reis of die geliefde juist wilt vinden, bijvoorbeeld tijdens een taalcursus in het buitenland (en ja, dat gebeurt echt), onze lijst met steden waar romantiek opbloeit zou je moeten inspireren en helpen.

Hier zijn de meest romantische steden ter wereld - van een paar klassiekers tot een paar spannende (en onverwachte) nieuwkomers:

1. Parijs, Frankrijk

Parijs, algemeen bekend als "de stad van de liefde", biedt een romantische ervaring als geen ander. Verkennen is hier het sleutelwoord, dus gooi de routebeschrijving overboord en dwaal gewoon rond. Stap een bakkerij binnen voor een vers gebakje met je partner, strijk 's middags neer in een bistro voor een glas wijn of twee, en bewonder de architectuur terwijl je bij zonsondergang door de geplaveide straatjes van Marais slentert. Frans horen en spreken kan je romantische vuurtje alleen maar aanwakkeren, want Frans wordt algemeen beschouwd als de meest romantische taal van allemaal. Als je je Parijse sejour naar een hoger niveau wilt tillen, overweeg dan om wat langer te blijven en samen een taalcursus te doen.

2. Rome, Italië

De Italiaanse hoofdstad is een van de meest veelzijdige steden om met je partner te bezoeken. Weinig plaatsen zijn zo historisch belangrijk en charmant als Rome, en het vleugje nostalgie dat op elke hoek doordringt maakt het nog moeilijker om te weerstaan, vooral als romantiek jouw ding is. En hebben we al gezegd dat de cultuur en het eten ongeëvenaard zijn? Heb je nog meer overtuiging nodig? Bekijk een paar klassieke films zoals Roman Holiday (1953) of La Dolce Vita (1960) en zeg ons dat we het mis hebben.

3. Venetië, Italië

Dit is een klassieker waar niemand omheen kan. De magische charme van Venetië is ongeëvenaard en onmiskenbaar. Door de jaren heen is Venetië erin geslaagd om zelfs de meest hardnekkige critici om te toveren tot aanbidders, dankzij de schilderachtige kanalen en knusse gondels. Het enige nadeel van een reis naar deze hoofdstad van romantiek is dat je niet de enige zult zijn. De stad ontvangt meer dan 20 miljoen bezoekers per jaar. We raden je aan om buiten het hoogseizoen te gaan om het wat relaxter (en intiemer) te houden - het vroege voorjaar (Valentijn in Venetië anyone?) en het late najaar zijn goede tijden.

4. Berlijn, Duitsland

De mooiste en meest interessante stad van Duitsland krijgt soms de slechte naam dat het een logge en ruwe stad is. Maar Berlijn heeft een geheim achter de hand: Het is een van de meest tolerante en open steden ter wereld, die liefde omarmt zonder stigma's of beperkingen. In deze vooruitstrevende stad kun je zijn wie je bent en zijn met wie je wilt. Neem je partner mee en duik in deze bruisende stad vol parken, musea en geschiedenis - en gooi er een clubavond of twee tegenaan (als dat jouw ding is).

5. Boedapest, Hongarije

De Hongaarse hoofdstad is in opkomst - en dit is hét moment om het moederland van de rustige liefde te bezoeken voordat de massa arriveert. Een rustige vakantie weg van het oorverdovende geluid van de drukke straten is misschien precies wat jij en je partner nodig hebben. Je kunt stiekem een kusje geven op de Széchenyi Kettingbrug of een wandeling maken langs de Donau voor echte romantiek. De afgelegen plekjes en onderschatte attracties van Boedapest zullen je altijd blijven inspireren.

6. Honolulu, VS

Ongerepte stranden, prachtige zonsondergangen, weelderige tuinen en heerlijk lokaal eten... Honolulu heeft alle ingrediënten voor een fantastisch romantisch uitje - voor stellen van alle leeftijden. Van zwemmen met dolfijnen tot surfen op de wilde golven of gewoon de hele dag luieren op een prachtig strand, Honolulu biedt alle mogelijke romantische en opwindende activiteiten die je maar kunt bedenken. En het beste deel? Het is het hele jaar door een geweldige bestemming, met temperaturen die bijna nooit onder de 20 graden Celsius komen.

7. Vancouver, Canada

Hoe verbijsterend is het dat de sierlijke stad Vancouver steeds weer door de mazen van het net glipt? Er zijn maar een paar steden die je het volledige pakket kunnen bieden zoals deze bruisende stad dat doet. Noem het en Vancouver heeft het: opwindende wandelingen, skiën van wereldklasse of wandelen op een afgelegen strand. Er is zelfs een licht angstaanjagende, zij het amoureuze, wandeling over een smalle brug die je adrenaline zal doen pompen.

8. Barcelona, Spanje

Neem je wederhelft mee naar een kosmopolitische hoofdstad met een strand op 10 minuten van het centrum. Barcelona is een zeldzaam voorbeeld van een stad die erin slaagt om stedelijke en strandculturen naadloos in elkaar te laten overlopen. Het is er even chill als bruisend en in de loop van een romantische avond kun je drankjes drinken en tapas eten op een rooftopbar, en een paar minuten later stoeien op het strand terwijl je getuige bent van een schilderachtige zonsondergang. De Gotische wijk, Park Güell, Antic Teatre en Ciutadella Park zijn enkele van de andere romantische trekpleisters in deze stad.

9. Udaipur, India

Iets verder van de gebaande paden, maar daarom niet minder mooi. Deze stad in het westen van India straalt romantiek uit met een prachtige cultuur en een adembenemend landschap. De charme van Lake Pichola bereikt 's nachts zijn hoogtepunt. Een boottochtje op het meer is een van de meest romantische ervaringen waarop je je partner kunt trakteren. En hebben we het lekkere eten en de prachtige hotels al genoemd? Ja, Udaipur is misschien nog geen begrip, maar dat zal het binnenkort wel zijn.

10. Dubrovnik, Kroatië

Op zoek naar een beetje geschiedenis, authentieke cultuur en romantische sfeer in een intiemere omgeving? Deze Kroatische kustplaats is precies wat de dokter voorschrijft. Met een grote verscheidenheid aan intieme activiteiten en prachtige uitzichten is Dubrovnik bijna een ansichtkaart. Er zijn gezellige kabelbaantjes voor een panoramisch uitzicht over de stad en de zee, en er ligt vlakbij een heerlijk eiland (Lokrum) te wachten. Er is zelfs een bar op een klif. Deze romantische stad is gemakkelijk om van te genieten en moeilijk om te vergeten.

Ontdek de wereld met onsLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer