CAMBRIDGE EXAMEN

De Cambridge Engels examens zijn een reeks Engelse examens van verschillende niveaus waarmee je een certificaat Engels behaalt dat onbeperkt geldig blijft. Elk Cambridge examen test een specifiek Engels taalniveau. Bepaal daarom eerst welk toetstype het beste bij je past door online de Cambridge plaatsingstest te maken.

Test gratis je Engels taalniveau

CAMBRIDGE TESTEN

Er bestaan behoorlijk wat Cambridge examens. Op deze examensite bespreken we alleen de populairste toetsen voor volwassenen.
Toetsnaam Niveau CEFR
KET basis A2
PET gemiddeld B1
FCE bovengemiddeld B2
CAE gevorderd C1
CPE vloeiend C2
Linguaskill alle niveaus pre-A1 tot C1

EXAMENSTRUCTUUR

De Cambridge Engels examens worden vaak aangeboden op school of in een zakelijke omgeving, maar zijn op geaccrediteerde testcentra in zowel het Verenigd Koninkrijk als elders wereldwijd ook beschikbaar voor individuele studenten. De structuur van het Cambridge examen is wat dit systeem zo interessant maakt voor scholen en andere instellingen. Veel scholen bieden in een van de eerste leerjaren een lager Cambridge examen aan, gevolgd door een hoger examen een paar jaar later en tenslotte een nog hoger niveau aan het einde van de schoolcarrière. Op deze manier bouwt een student een portfolio van verschillende Cambridge certificaten op. Deze toetsstructuur verschilt enorm van de andere gestandaardiseerde Engelse examens.

RESULTATEN

Sinds 2016 wordt voor alle Cambridge examens een gelijkgestelde scoreschaal gebruikt. De resultaten van een bepaald examen vallen echter altijd binnen een relatief kleine marge van deze scoreschaal, afhankelijk van het niveau Engels dat getoetst wordt. Elke toets maakt gebruik van (dit deel van) deze scoreschaal en alle resultaten worden gekoppeld aan het ERK, het Europees Referentiekader voor de Talen.