GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 van de beste Netflix kerstfilms om Engels mee te leren

10 van de beste Netflix kerstfilms om Engels mee te leren

‘t Is het seizoen van Netflix en … leren? Jazeker! Als je nog meer redenen nodig had om het feestelijke aanbod van Netflix te overrompelen, dan is hier een kerstcadeau voor jou: door films te kijken in een taal die je aan het leren bent, boek je sneller vooruitgang.

Je kunt je spreekvaardigheid aanscherpen en je accent perfectioneren, allemaal vanuit de luie stoel. Dus, bereid je snacks voor, leun achterover en stream onze topkeuzes.

1. The Holidate

Twee vreemden zijn het zat om alleen te zijn tijdens feestdagen en besluiten tijdens elke feestdag een jaar lang elkaars vriendendate te zijn. Krijgen ze gevoelens voor elkaar? Natuurlijk doen ze dat. Is het nog steeds de moeite waard om te kijken, ook al heb je het einde geraden? Absoluut. Bovendien hebben de twee hoofdrolspelers een Amerikaans en een Australisch accent, dus zul je zult de twee naast elkaar horen.

2. Bad Moms at Christmas

Terwijl je zo hard lacht dat je je popcorn bijna uitspuugt, zul je moderne straattaal en wat ingewikkelder taalgebruik oppikken dankzij de snelle, geestige gesprekken. Met Mila Kunis kun je niet fout gaan, zelfs niet in een kerstfilm. Wist je dat ze Engels als tweede taal heeft geleerd?

3. Bridget Jones

Dit is misschien niet specifiek een kerstfilm, maar hij begint en eindigt met Kerstmis, dus hij verdient een plaats op de lijst. Bovendien is het een van de meest Britse films aller tijden – erg handig als je Engels leert. De super welsprekende Hugh Grant en Colin Firth zullen je helpen een klassiek Engels accent onder de knie te krijgen, en de film is een fantastisch voorbeeld van ongemakkelijke en sarcastische Britse humor.

4. A Christmas Prince

Deze is een verrassend populaire guilty pleasure geworden. Sneeuwbalgevechten in een winterwonderland, oude kastelen en koninklijke ballen; Als je op zoek bent naar een feestelijk sprookje en een ​​flinke dosis cheesiness niet erg vindt, dan is deze film iets voor jou. En het mooiste? Als je deze film leuk vindt zijn er nog twee films in de trilogie – beide spelen zich natuurlijk ook af tijdens Kerstmis.

5. Dash en Lily

Technisch gezien is dit een kerst-tv-serie, maar dat betekent dat je langer kunt besteden aan het leren kennen van personages en het kijken naar hun taalgebruik. Het is fantastisch, het is feel-good, en wie houdt er niet van een goede serie-binge – vooral als het zich afspeelt in New York?

6. Let it Snow

Leer een groep jonge personages kennen die worstelen met hun emoties terwijl hun verschillende relaties bloeien. Deze portie jeugdbelevenissen tijdens de kersttijd is oprecht, grappig en soms best een beetje mooi. Als je zin hebt om zinnen te leren die niet in je lesboek staan, dan is dit iets voor jou. Favoriete quote? “Sneeuw verbergt veel, het is als de spanx van het weer.”

7. The Holiday

Kerstmis gaat over traditie, en je kunt de klassiekers niet verslaan. Kate Winslet verruilt haar charmante Engelse plattelandshuisje voor het chique Californische landhuis van Cameron Diaz tijdens de feestdagen, en ze ontmoeten (verrassend genoeg) allebei een aantrekkelijke man. In deze film komen Amerikaanse, Engelse accenten en ‘ismen’ allemaal aan bod, zodat je ze kunt vergelijken.

8. Arthur Christmas

Deze charmante en magische animatiefilm zit boordevol kerstsfeer en verwarmt gegarandeerd de hoeken van elk koud, donker hart. De zeer gemakkelijk te volgen taal en verhaallijn (de zoon van de kerstman, Arthur, moet cadeaus geven aan het enige kind dat de kerstman heeft gemist) is geweldig voor beginners die Engels leren.

9. Christmas in the Wild

Verfrissend is dat er vrijwel geen sneeuw in deze te zien is. Het zit natuurlijk nog steeds vol met feestelijke clichés, maar het is een liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen een prachtige achtergrond van afgelegen Zambiaanse landschappen, en er zijn schattige babyolifanten om je er doorheen te slepen.

10. The Holiday Calendar

Het verhaal volgt een voorspelbaar format (spoiler alert: beste jeugdvrienden komen elkaar weer tegen en worden verliefd tijdens Kerstmis), maar dat maakt het ook gemakkelijk om de dialoog te volgen. Oh, en er is een magische adventskalender die de toekomst kan voorspellen. Genieten!

Niet zo'n fan van Netflix of ga je liever op avontuur?Leer Engels in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden