Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

3 redenen waarom je moet beginnen met het plannen van je volgende taalreis

3

In het afgelopen jaar is het leven zoals we het kennen radicaal veranderd. Velen van ons zijn vanuit huis aan het werk, studeren, rusten of hebben zelfs hobby's opgedaan die we hadden opgegeven vanwege de drukte van de dagelijkse routine. Deze tijd biedt gelukkig ook kansen om te groeien en jezelf op een andere manier te leren kennen. Zowel investeren in je opleiding als het leren van nieuwe dingen zijn altijd goede bezigheden bij een onzekere toekomst. Beetje bij beetje gaan we terug naar normaal - of het vinden van een 'nieuw normaal' - en bereiden we ons voor op spannende uitdagingen die ons te wachten staan ​​op school, op de universiteit of in onze carrière. Hier zijn drie goede redenen waarom je nu zou moeten beginnen met het plannen van je volgende taalreis.

1. Je zult je onderscheiden van de rest

In onze geglobaliseerde wereld en competitieve arbeidsmarkt zijn er een aantal vaardigheden die van vitaal belang zijn als je je wilt onderscheiden van andere werknemers. Een daarvan is het vermogen om vloeiend Engels en andere talen te spreken. Werkgevers zijn op zoek naar mensen die in het buitenland hebben gestudeerd. Dit toont je inzet om te leren, om verder te gaan en je doelen te bereiken.

Mensen die vloeiend Engels spreken, maar in toenemende mate ook Mandarijn, Duits, Frans of Spaans, zijn aantrekkelijker voor werkgevers. Vooral voor functies bij multinationals en voor banen waarbij men naar het buitenland reist. Het beheersen van een of meerdere vreemde talen kan ook zeker helpen bij een promotie.

2. Je kunt je vaardigheden (verder) definiëren en zelfstandig worden

Studeren in het buitenland opent de deur voor eindeloze mogelijkheden. Het verbreedt je horizon, stelt je in staat om een nieuwe taal te leren en een nieuwe cultuur te ervaren, waardoor je ook weer meer leert over jezelf. Het versterkt ook je zelfstandigheid en geeft je de mogelijkheid om in contact te komen met mensen van over de hele wereld.
Niet alleen kan studeren in het buitenland je een verfrissende verandering in perspectief geven. Het kan ook je academische toekomst veranderen en je op weg helpen naar een internationale carrière.

3. Je hebt iets leuks om naar uit te kijken

Het in eigen hand nemen van zaken en het plannen van je toekomst is essentieel, vooral wanneer de toekomst onzeker is. Vooruitplannen kan een essentieel onderdeel zijn van uw geluk, en we hebben allemaal iets leuks nodig om naar uit te kijken.

Bepaal welke taal je wilt leren en maak een lijst van de landen waar die taal wordt gesproken. Welke plaats past het best bij jou? Wil je de grote stad of het platteland verkennen? Wat zijn de kosten van levensonderhoud, de kwaliteit van het leven en de activiteiten op jouw droombestemmingen. Zoek ze op een kaart, zoek afbeeldingen, bekijk video’s en visualiseer jezelf op die plaats. En vergeet niet – het is nooit te vroeg om te beginnen met sparen.

Maak van de gelegenheid gebruik om te investeren in jezelf en je taalvaardigheden en begin met het plannen van een taalreis naar het buitenland. In de tussentijd zijn er ook genoeg manieren om Engels, Duits, Spaans, Frans en Japans te leren vanuit huis, om je enthousiast te maken voor je toekomstige avonturen.

Start met het plannen van jouw taalreis.Gratis brochure

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer