GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De zomer is voorbij, wat nu? 5 manieren om het maximale uit de herfst te halen

De zomer is voorbij, wat nu? 5 manieren om het maximale uit de herfst te halen

De temperaturen dalen, je zongebruinde huid verdwijnt en we keren allemaal terug naar de realiteit door weer plaats te nemen in de schoolbanken of door aan het werk te gaan. Maar het feit dat de lange, zonnige zomerdagen voorbij zijn, betekent niet dat we niks uit dit nieuwe, koelere seizoen kunnen halen. Het is een perfecte tijd om te reizen, je kunt ontzettend veel lol maken met je vrienden en je kunt de vaardigheden en gewoonten ontwikkelen die jouw leven en carrière naar een hoger plan tillen.

Waar wacht je nog op? Hier zijn vijf gemakkelijke (en effectieve) manieren om deze herfst echt fantastisch te maken.

1. Maak een reisplan

Er is geen betere manier om te genezen van je after-summer-dip dan door en nieuw reisje te plannen (ja, zelfs de wetenschap toont dat aan). En er is geen beter moment om de wereld te ontdekken dan in de herfst: het is minder druk, er zijn betere aanbiedingen en het weer is nog redelijk goed. Hieronder een paar bestemmingen die perfect zijn om je er een lang weekend of zelfs een week of twee onder te dompelen in een nieuwe cultuur – en misschien zelfs in een prachtige nieuwe taal.

Rome: na een lang zomerhoogseizoen wordt de glorieuze hoofdstad van Italië weer een beetje zichzelf. Het is er in het najaar niet meer zo heet (want het is er ‘s zomers echt, echt heel warm) en de straten worden niet langer overspoeld door toeristen. Een reis naar Rome in de herfst of winter betekent bijna-lege musea en kerken, lagere hotelkamerprijzen en de kans om de Eeuwige Stad op een veel relaxtere, authentiekere manier te ontdekken.

Madrid: Spanje staat niet voor niets bekend als een zomerse vakantiebestemming, maar als het aankomt op de diverse en multiculturele hoofdstad dan kun je echt veel beter in de herfst je koffers pakken. Haal het maximale uit de koelere, zonnige dagen door de stad te voet te ontdekken, overal waar je komt wat van het geweldige eten te proeven, cultuur te snuiven in de vele musea in de stad en door wat vriendelijke locals te zoeken om je Spaans mee te oefenen.

Parijs: er is werkelijk NIETS romantisch aan zweterige hitte en gigantische groepen toeristen. Om te genieten van het beste wat deze ongelooflijk romantische stad te bieden heeft, dan zal je er in het najaar naartoe moeten. De komende maanden vormen het ideale moment om jezelf te verliezen in de prachtige boulevards, de Franse keuken te ervaren in de legendarische bistro’s, de musea van wereldklasse te bezoeken die verspreid staan over de stad, en om je suf te shoppen in de superhippe boetiekjes.

Londen: deze coole hoofdstad is elk seizoen geweldig, maar ook hier biedt de herfst je de kans om écht te genieten van wat deze plek zo geweldig maakt: uitstekende musea, bijzondere winkels, cutting-edge cultuur en oprecht fascinerende geschiedenis. Sla zeker Oxford Street niet over voor de grote merken, Buckingham Palace voor wat koninklijke magie, het British Museum voor meer geschiedenis dan je aankunt, de National Gallery voor fantastische kunst en de East End voor hippe straatcultuur en geweldige gerechten.

Tokio: nóg een stad die echt zichzelf is in de herfst. De bladeren aan de bomen in de vele parken in Tokio zijn dit seizoen prachtig, en naarmate de temperaturen dalen wordt het veel prettiger om de beste kanten van het grotestadsleven te ontdekken. Pers jezelf in de metro zoals de miljoenen locals of neem de razendsnelle trein om als een kogel naar nabijgelegen steden als Osaka of Kioto afgevuurd te worden. Eet jezelf gek in de duizenden restaurants van wereldklasse overal in de stad, ga shoppen in de beste elektronicawinkels die je ooit zult vinden en leer de locals en de lokale cultuur kennen bij het Keizerlijk Paleis of het robotrestaurant (twee TOTAAL verschillende kanten van Japan, geloof ons).

New York: misschien wel de ultieme herfsthoofdstad. Alleen al de kleurrijke bladeren aan de bomen in Central Park zijn de reis waard, maar de bezienswaardigheden en winkels die deze plek tot een van de spannendste steden ter wereld maken natuurlijk ook. Vergeet niet het Empire State Building te bezoeken, ga shoppen in SoHo, slenter over de Brooklyn Bridge en zorg ervoor dat je veel tijd doorbrengt in de bijzondere stadsparken om te genieten van de geuren en kleuren van de herfst.

2. Neem jezelf voor om een nieuwe vaardigheid te leren

Dit is het perfecte moment om een nieuwe vaardigheid toe te voegen aan je cv en ervoor te zorgen dat je opvalt in de massa. Nu je meer tijd hebt om te leren, is de herfst het perfecte moment om een nieuwe taal te leren (of er eentje die je al kent, beter te leren spreken) om zo je kansen op een betere baan of een beter salaris te vergroten. Door aan de slag te gaan om een nieuwe vaardigheid zoals een nieuwe taal te leren, vergroot je ook je zelfvertrouwen, maak je gemakkelijker nieuwe vrienden en kun je gaan wonen, werken of studeren in een vreemde taal. Het kan het begin zijn van een leven waarin je de wereld ontdekt en allerlei grenzen doorbreekt. Geloof ons: we weten er alles van! Komt een taalcursus je nu nog niet uit? Werk dit seizoen aan het verbeteren van je kookvaardigheden door online kookles te volgen bij een paar wereldberoemde chefs.

3. Ga op roadtrip

Heb je geen zin om naar verre steden te reizen om op avontuur te gaan? Ontdek je eigen land per auto met een paar vrienden, of bezoek plekken in onze buurlanden waar je altijd al naartoe wilde gaan. Dankzij de lagere temperaturen, prachtige natuur en rustigere wegen is dit het perfecte moment om je omgeving per auto te verkennen.

4. Focus op je vrienden

Jullie zijn allemaal teruggekeerd van zomervakantie en op zoek naar iets leuks om samen te doen. Als de hierboven genoemde roadtrip niet echt jouw ding is (of als je geen auto hebt, bijvoorbeeld), ga dan de natuur in en overweeg samen een spannende nieuwe activiteit te doen, zoals bergbeklimmen, mountainbiken, paardrijden of kamperen. Je kunt ook een weekend plannen met je beste vrienden om naar een filmfestival of cultuurfestival in de omgeving te gaan: beide zijn perfecte mogelijkheden om samen iets te leren en nog hechter te worden terwijl jullie iets doen waar jullie allemaal geïnteresseerd in zijn.

5. Focus op studeren

Zit je nog steeds in de schoolbanken? Gebruik dit seizoen dan om je energie opnieuw te focussen op je studie en het jaar dat voor je ligt goed te plannen, nieuwe vaardigheden te leren of nieuwe vakken te volgen in onderwerpen die je interessant vindt, of die je cv naar een veel hoger plan tillen. En zelfs wanneer je niet meer studeert, is dit het moment om een avond- of onlinecursus te gaan doen in een onderwerp dat je interessant vindt. Wij zijn bijvoorbeeld dol op het idee van een taalprogramma in de avonden of een korte taalcursus in het buitenland (als je een échte uitdaging wilt, kies je voor Chinees of Arabisch), of bijvoorbeeld leren coderen (CodingAcademy is een geweldige plek om daarmee te beginnen).

Haal alles uit de herfst en leer een taal in het buitenlandLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden