Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Studeer in het buitenland in 2021! Vier EF studenten delen hun ervaring

Studeer in het buitenland in 2021! Vier EF studenten delen hun ervaring

Het afgelopen jaar is een uitdaging geweest voor scholieren en studenten. Misschien twijfel je of je je examens gaat halen, of weet je nog niet goed waar en wat je wilt studeren. Misschien vind je het spannend om aan een Engelstalige opleiding te beginnen omdat je twijfelt aan het niveau van je Engels. Of zou je juist zo graag je Frans, Spaans of Koreaans uit het klaslokaal mee de praktijk in willen nemen?

Je bent niet de enige! Een taalreis kan je hierbij helpen. Of je nu een tussenjaar neemt, of een paar weken in de zomer mee gaat. Lees verder over de ervaring van onze studenten die tijdens de coronapandemie met EF in het buitenland studeren.

 

Irem, Parijs en Nice

Irem is 17 jaar en zit in 6 VWO. Ze is in 2019 een zomer met EF naar Saint Raphael geweest om haar Frans op te krikken: ‘Ik heb daar super leuke herinneringen aan over gehouden en daarnaast heb ik vrienden over de hele wereld gekregen waar ik nu nog mee spreek.’

Nu heeft ze besloten om opnieuw met EF naar Frankrijk te gaan voor een langere periode. ‘Door Corona is mijn examenjaar iets anders verlopen dan ik had gehoopt. Uitgaan en afspreken met vrienden was niet echt een optie. Daarnaast heb ik geen fysieke open- en meeloopdagen mee kunnen maken, waardoor ik niet al te zeker was van mijn studiekeuze. Daarom besloot ik om een tussenjaar te nemen na 6 jaar hard werken.’

‘Daarnaast wil ik in een deel van mijn tussenjaar een semester volgen aan een universiteit in Canada. Een vereiste is een bepaald taalniveau in zowel Engels als Frans. Vandaar dat ik daarvoor twee maanden weer weg ga met Education First, waarvan een maand in Nice en de maand in Parijs!’

 

Maxime, San Diego

Maxime studeert sinds september Engels bij EF San Diego. ‘Zonder Corona zou ik met EF een High School jaar in Amerika gedaan hebben. Dit kon toen helaas niet doorgaan, maar het gaf mij wel de kans om te onderzoeken wat EF nog meer te bieden had. Ik wist zeker dat ik weg wilde uit Nederland om Engels te leren, omdat dit een van de meest gesproken talen ter wereld is.’

In San Diego woont Maxime op de campus. ‘Ik ben erg blij dat ik op de campus verblijf zodat ik optimaal gebruik kan maken van wat de campus te bieden heeft. Het is een van EF’s grootste en nieuwste campussen met super veel faciliteiten. Vooral het zwembad en het volleybalveld vind ik zo fijn om altijd binnen bereik te hebben. Maar het leukste van de campus is het opbouwen van vriendschappen. Van thuis wonen met je gezin, naar met een groep internationale studenten in de lounge zitten. Naar mijn idee is dit de beste manier om vrienden te maken omdat je echt samenwoont. Samen eten, film kijken, huiswerk maken, activiteiten doen of gewoon lekker bij het zwembad liggen.’

Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met de coronamaatregelen, maar daar heeft Maxime weinig last van. ‘Momenteel mogen we San Diego County niet uit. Doe je dit wel, dan moet je 2 weken in quarantaine. Maar de oppervlakte van de County kan je vergelijken met de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht en Limburg bij elkaar opgeteld, dus het is geen grote restrictie. We dragen overal op de campus en in andere gebouwen zoals winkels ons mondmasker en onze temperatuur wordt dagelijks gemeten.’

 

Nieke, Costa Rica en Málaga

Na een paar maanden in Málaga vond Nieke het tijd om een grotere stap te wagen en haar taalreis voort te zetten in Playa Tamarindo, Costa Rica. ‘Ik heb een tussenjaar van negen maanden genomen, omdat ik graag eerst Spaans wil leren voordat ik Journalistiek ga studeren. Ik wil namelijk graag in Latijns Amerika journalist worden! Daarvoor is het natuurlijk handig om Spaans te kunnen. Ik leer het hier vloeiend spreken, omdat ik zowel in Málaga als in Costa Rica de intensieve cursus volg en daarbij heel veel hulp van EF krijg om mijn doelen te bereiken.’

In Spanje zat Nieke in een gastgezin en in Costa Rica koos zij voor de campus, omdat ze graag beide ervaringen wilde opdoen. In haar gastgezin leerde ze echt de locale cultuur kennen en hierdoor raakte ze direct gewend aan het Spaans spreken. Op de campus kan ze heerlijk genieten van het strand, het zwembad en de andere faciliteiten samen met vrienden van over de hele wereld.

 

Julius, Tokio

In 2019 ging Julius op vakantie naar Tokio. Hij is daar verliefd geworden op de mensen, de taal en de cultuur. Sindsdien heeft hij altijd al terug willen gaan. ‘Ik ga volgend jaar Japans studeren en een taalreis leek mij de perfecte voorbereiding! Daarom ga ik in juli voor 4 weken naar Tokio, dat is toevallig tijdens mijn 18e verjaardag.’

Waarom koos Julius voor zijn taalcursus tijdens de pandemie? ‘Het is erg lastig om überhaubt iets te plannen in de coronatijden, laat staan een trip van een maand. Toch vond ik het zo’n leuke kans, zeker omdat ik zo jong ben, dat ik hem niet wilde laten schieten. Ik doe namelijk liever iets nuttigs, dan dat ik nog een paar maanden stil zou zitten. Natuurlijk is het erg spannend, omdat je nooit weet hoe de wereld er uitziet over een paar maanden, maar ik ben zeker bereid om dat risico te nemen.’

Wil jij meer informatie over een taalcursus in het buitenland?Gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen