GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Sydney, Brisbane of Perth? Welke stad in Australië past bij jou?

Sydney, Brisbane of Perth? Welke stad in Australië past bij jou?

Een ding dat mensen vaak onderschatten over Australië, is de enorme omvang van het land. Heel Europa zou twee keer in Australië passen, en het duurt drie dagen om door het hele land te rijden. Als je aan een Aussie-avontuur begint, wil je er zeker van zijn dat je van de plek houdt waar je het grootste deel van je tijd zult doorbrengen!

Sydney, Brisbane en Perth zijn allemaal ongelooflijk levendige, moderne steden met ongerepte witte zandstranden, prachtige natuurlijke landschappen en nachtleven om te verkennen. Het is dus geen makkelijke keuze om te maken in welke stad je je wilt vestigen.

Blijf lezen om erachter te komen wat elk van deze drie Australische bestemmingen zo speciaal maakt, en welke precies bij jou past!

Sydney

Laten we beginnen met de grootste, Sydney. Het is een adembenemende stad met zijn glinsterende haven, architectonische meesterwerken, zachte zandstranden en weelderige parken. Sydney is niet de hoofdstad van Australië (die titel behoort tot Canberra), maar het is de grootste en meest iconische stad van het land. Sydney is divers, internationaal en inclusief, en geeft veel feesten zoals het Sydney Festival, Vivid en Mardi Gras

De uitzichten

Er is geen gebrek aan uitkijkpunten in de stad om je nieuwe profielfoto te maken. De eerste glimp van de sprankelende haven van Sydney, de indrukwekkende Sydney Harbour Bridge en de beroemde zeilen van het Sydney Opera House zijn adembenemend. Als je het indrukwekkende vuurwerk op oudejaarsavond in Sydney op tv hebt gezien, zal het nog specialer zijn om het op oudjaarsavond in het echt te zien.

Als je een klein budget hebt, kun je van het uitzicht genieten door rond Darling Harbour en Circular Quay te slenteren, of aan boord van een openbare veerboot te gaan en in de haven rond te varen voor een paar dollar. De beklimming van de Sydney Harbour Bridge is een werkelijk unieke ervaring die de dapperste avonturiers zal belonen met de meest ongelooflijke uitzichten over heel Sydney.

Sport

Sportliefhebbers kunnen een wedstrijd bijwonen in een van de vele stadions waar regelmatig AFL-, rugby-, cricket- of voetbalwedstrijden worden gehouden, of deelnemen aan iconische evenementen zoals de Sydney Marathon of City2Surf funruns. Sidneysiders staan bekend om hun actieve levensstijl en je zult het hele jaar door mensen zien joggen, fietsen, surfen, skateboarden en zwemmen. Misschien wil je ook een nieuwe vaardigheid leren, zoals kajakken, suppen of duiken bij een van de vele verhuurpunten aan de haven.

Om je echt een local te voelen, beloof je trouw aan een van de lokale AFL-teams, de Sydney Swans of de Greater Western Sydney Giants, terwijl je ze aanmoedigt bij de SCG.

Stranden

Het milde weer van Sydney nodigt uit om van de buitenlucht te genieten, met zomers van gemiddeld 26°C en winters rond de 17°C. En met elke buitenwijk die zijn eigen prachtige zandstrand claimt, is Sydney een droombestemming voor strandliefhebbers. De beroemde toevluchtsoorden voor backpackers, Bondi Beach en Manly Beach bieden uitgestrekte kustlijnen en surfscholen voor toekomstige surfers, maar trekken ook enorm veel mensen. Dus ontsnap aan de drukte en verken de vele rotsachtige inhammen en baaien zoals Tamarama Beach en Rose Bay.

Het populaire wandelpad tussen Bondi Beach en Bronte Beach kijkt uit over dramatische kliffen en biedt een fantastisch uitzicht op de charmante kustbuitenwijken. Als je het geluk hebt om er eind oktober te zijn, mag je Sculptures by the Sea niet missen, de grootste gratis toegankelijke beeldententoonstelling ter wereld.

Brisbane

Ten noorden van Sydney, aan de oostkust, ligt Brisbane. Dit is een relaxte stad met gemiddeld 283 zonnige dagen per jaar. Met een bevolking van iets meer dan 2,2 miljoen is het minder dan de helft van de grootte van Sydney. De stad maakt echter een opleving door, aangezien steeds meer mensen naar het noorden trekken om te genieten van het perfecte weer en het langzamere levenstempo.

Brisbane river

Van openluchtcentra tot wandelpaden langs de rivier en stadsstranden, Brisbane is een stad die buiten leeft. De Brisbane rivier stroomt door de stad, wat zorgt voor geweldige uitzichten en een tal van coole plekken om te socializen. Een wandeling langs de rivier is een geweldige manier om de vele bars, restaurants en parken langs het water te ontdekken, of geef je benen wat rust en maak een rondvaart op de rivier met de openbare City Cat-veerboot. Ga voor kunst- en comedyshows naar het Brisbane Powerhouse, of ga naar het West End Fire Festival, dat maandelijks bij volle maan wordt gehouden.

Als het tijd is om af te koelen, ga dan naar Streets Beach op South Bank, een uitnodigende aangelegde zwemlagune met uitzicht op de rivier. Het is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag les.

Avonturen

Sensatiezoekers kunnen hun hart ophalen in de vele themaparken rond Brisbane. Dreamworld, Movie World, SeaWorld en Wet & Wild. Dreamworld staat bekend om zijn spannende achtbanen, The Giant Drop en de Tower of Terror. Je kunt ook de aanwezige tijgers op Tiger Island zien en afkoelen op de waterglijbanen van WhiteWater World. Daarnaast vind je in Movie World, stuntshows, parades, achtbanen en al je favoriete Looney Tunes personages, superhelden en superschurken van het DC Universe.

Australische dieren in het wild

Brisbane is het thuis van vele wilde koala’s, kangoeroes en zeedieren, dus als je ervan hebt gedroomd om een koala te knuffelen, ben je in de juiste stad.

Spot kangoeroes en wallaby’s die vrij rondhuppelen op Stradbroke Island. Tijdens een wandeling langs de paden in Brisbane Bushlands is het bijna gegarandeerd dat je één van deze knuffelige schatjes hoog in de bomen zult zien. Lone Pine Koala Sanctuary is de plek om naartoe te gaan als je een foto wilt maken terwijl je een koala knuffelt, terwijl Steve Irwin’s Australia Zoo niet alleen de thuisbasis is van krokodillen, maar ook van honderden Australische wilde diersoorten.

Perth

Perth, de grootste stad aan de westkust van Australië, straalt koelte en kalmte uit. Perth is de hoofdstad van West-Australië, een staat zo groot dat als het een land was, het de 10e grootste natie ter wereld zou zijn. Als je ervoor kiest om in Perth te studeren, word je omringd door een jong, internationaal publiek dat weet wat hard werken is, maar ook wat optimaal genieten is.

Zonsondergangen

Er gaat niets boven een zonsondergang in Perth. Met 19 ongerepte stranden langs de kustlijn van de stad, is er geen gebrek aan uitkijkpunten om de zon in de Indische oceaan te zien verdwijnen. Niets is vergelijkbaar met de buitengewone aanblik van de zon die onder de horizon verdwijnt, terwijl de lucht een sprankelende tint van roze, rood en oranje achterlaat.

Het centrale strand van Cottesloe en het strand van Scarborough zijn populaire plekken, met lange, brede, schone stukken zand en glashelder water dat je zal verleiden tot een avondduik.

Fremantle

Hoewel Perth zelf een bruisende stad is waar veel te zien is, is het ook de moeite waard om de stad uit te gaan.

Fremantle, slechts 20 km naar het zuiden, is als de trendy jongere broer van Perth. De havenstad heeft een levendige charme, gecentreerd rond de populaire brouwerij Little Creatures en de historische Fremantle Market. De voormalige gevangenis is ook een bezoek waard om meer te weten te komen over de tragische geschiedenis van Fremantle.

Vanuit Fremantle kun je gemakkelijk op een veerboot springen naar Rottnest Island, of ‘’Rotto’’, zoals het lokaal bekend staat. Dit autovrije, off the grid paradijs kan het best per fiets worden verkend (er zijn genoeg plekken om een fiets te huren wanneer je aankomt). Als je geluk hebt, kun je misschien een selfie maken met de schattige quokka’s die er wonen.

Kings Park

Een van de grootste stadsparken ter wereld, de weelderige omgeving van Kings Park, is een geweldige plek om jezelf onder te dompelen in de natuur. Loop langs Federation Walkway, een glazen luchtbrug door een bladerdak van geurige eucalyptusbomen, of beklim de spiraalvormige DNA toren om een van de beste uitzichtpunten van de stad te bereiken.

Ben je klaar om Australie te ontdekken?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer