Taalreizen voor senioren

Op EF taalreizen voor senioren leer je niet alleen een taal - je dompelt je ook onder in andere culturen en maakt kennis met nieuwe mensen van over de hele wereld. Of je nu 50+, 60+ of 70+ bent, je bent nooit te oud om een nieuwe taal te leren – integendeel! Het leren van een taal houdt de hersencellen actief en stimuleert de drang naar nieuwe kennis. Van Spaans tot Engels voor senioren, lees verder en ontdek wat EF voor jou kan betekenen!

Taalreizen voor senioren

Gratis brochure

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

50+ jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeFrankrijkKoreaDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingapore

Leer een taal en ontdek een nieuwe cultuur met EF taalreizen voor senioren

Het maakt niet uit of je jezelf als senior beschouwt of niet - want leren, plezier maken en gezelligheid met mensen van dezelfde leeftijd en met vergelijkbare doelen en interesses staan voorop bij taalreizen voor senioren. Je leeftijd doet er niet toe!

EF biedt taalreizen voor 50 plus, 60 plus, of zelfs 70-plussers. Een programma waarin je in je eigen tempo kunt leren zonder druk. We richten ons op gevarieerde taalcursussen die senioren niet alleen laten kennismaken met de vreemde taal, maar ook met de bijbehorende cultuur. De cursus wordt aangevuld door spannende en interessante vrijetijdsactiviteiten die op je eigen interesses zijn aan te passen.

Bij EF vind je het juiste programma naar wens - of je nu een avontuurlijke taalreis voor senioren in Spanje wilt beleven, Italiaans wilt leren in Italië voor 50 plus, of Engels voor senioren wilt volgen op bestemmingen zoals Malta, Engeland of de VS.

Taalreizen voor 50 plus: combineer taal leren met een droomvakantie!

Een duidelijk voordeel van een taalreis voor senioren is dat je niet alleen een nieuwe taal leert of je bestaande taalvaardigheden opfrist, maar dat je het leren van een taal in het buitenland ook kunt combineren met vakantie en culturele uitwisseling. EF heeft 50 erkende taalscholen over de hele wereld en heeft bijna 60 jaar ervaring in het organiseren en uitvoeren van taalreizen voor alle leeftijdsgroepen. Van Amerikaanse metropolen als New York, Chicago en San Francisco tot verre bestemmingen als Sydney, Kaapstad, Singapore en Tokio: er zijn genoeg keuzes voor een taalreis voor senioren!

Maar Europese bestemmingen zoals Londen, de Engelse kustplaatsen Brighton, Eastbourne en Bournemouth, evenals "Bella Roma" in Italië en het zonovergoten Malaga in het zuiden van Spanje zijn vooral populair bij taalreizigers van 50+. Voor diegenen die hun Engelse taalvaardigheden willen verbeteren, maar de mediterrane zon niet willen missen, is Malta de ideale bestemming voor een taalreis voor senioren.

Het historische eiland ademt mediterrane flair en biedt zijn bezoekers tal van culturele hoogtepunten en culinaire hoogstandjes. Terwijl je hier geniet van een ontspannen vakantie, kun je ook profiteren van onze op maat gemaakte taalcursus "Engels voor senioren" op het eiland.

Gepersonaliseerde taalcursussen voor senioren

Er zijn veel redenen om een nieuwe taal te leren of je bestaande taalvaardigheden te verbeteren. Misschien wil je je Engels verbeteren voor je werk en een sectorspecifieke woordenschat leren. Of misschien wil je Spaans leren omdat de Canarische Eilanden al jaren jouw favoriete vakantiebestemming zijn?

Welke van deze redenen ook je interesse in een taalcursus voor senioren heeft gewekt, bij EF kun je je taalcursus aanpassen aan je persoonlijke interesses en doelen. Kies uit verschillende keuzevakken zoals "Zakelijk Engels", "Spaanse Literatuur" of "Italiaanse Kunst en Cultuur" afhankelijk van je bestemming en persoonlijke voorkeuren en volg een taalcursus voor senioren.

Bij EF proberen we onze taalcursussen voor volwassenen boven de 50 altijd af te stemmen op de behoeften en interesses van onze studenten. We weten dat een ideale "leeromgeving" garant staat voor snel leren. Of je nu een beginner bent of al taalvaardigheden hebt ontwikkeld, je zult tijdens je taalvakantie vooruitgang boeken in een comfortabele omgeving met studenten van dezelfde leeftijd.

Onze gekwalificeerde docenten zijn allemaal moedertaalsprekers en geven een gevarieerd en interactief programma met een focus op gesprekken en correct taalgebruik. Een aangepast leertempo en persoonlijke ondersteuning van onze docenten bieden je een ideale basis voor snelle vooruitgang in je leerproces.

Enthousiast geworden over taalreizen voor senioren? Vraag een brochure aan!

Ben je klaar om het avontuur aan te gaan? Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via 085 048 0900, of vraag een gratis brochure aan. Waag de sprong, want een nieuwe taal leren kan op iedere leeftijd!

Veelgestelde vragen

Waarom een vreemde taal leren op een taalreis voor senioren?

Een taalreis voor 50 plus of 60 plus biedt vele voordelen. Welke taal je ook kiest, het zal je op verschillende gebieden helpen. Of je nu een taal wilt leren voor toekomstige reizen, dagelijks gebruik of zelfs om een stap hoger op de carrièreladder te gaan, je leert en gebruikt de taalvaardigheden die je nodig hebt om je doelen te bereiken op onze taalvakanties voor 50+ of 60+.

Ook als je gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, is een taalreis voor senioren iets voor jou. Zelfs op latere leeftijd wordt het leren van een vreemde taal beschouwd als een manier om de hersenen te trainen en mentale verouderingsprocessen aanzienlijk te vertragen door het oefenen van een nieuwe vaardigheid.

Hoe ziet het vrijetijdsprogramma eruit voor 50+, 60+ of 70+ taalcursussen?

In tegenstelling tot een taalcursus in je eigen land, stopt het leren niet wanneer je de taalschool verlaat tijdens een taalcursus in het buitenland. Omdat je in het buitenland voortdurend omringd bent door de vreemde taal, leer je deze in alledaagse situaties te gebruiken en te internaliseren wat je tijdens de taalcursus hebt geleerd.

Een belangrijk onderdeel van EF taalcursussen voor senioren is daarom het begeleide vrijetijdsprogramma. Of het nu een rondleiding door een museum, een wijnproeverij of een kookcursus is - samen met de andere cursisten breng je je pas verworven taalvaardigheden in de praktijk en beleef je een onvergetelijke tijd in het buitenland.

Je kunt zelf kiezen aan welke activiteiten je deelneemt wanneer je niet in de lessen zit. Zo kun je het programma aanpassen aan je eigen wensen en interesses!

Is accommodatie inbegrepen in mijn reis?

Accommodatie in een gastgezin is inbegrepen in de prijs van de meeste van onze cursussen. Als je liever in een residentie verblijft, kunnen er extra kosten van toepassing zijn, afhankelijk van de stad en het seizoen. Als alternatief kunnen we ook een hotel voor je regelen.

EF biedt een allround service zodat je zorgeloos van je taalreis kunt genieten - van taalcursussen, accommodatie, vluchten, luchthaventransfers en vrijetijdsprogramma's tot op maat gemaakte internationale ziektekosten- en reisverzekeringen, EF biedt je alles uit één hand.

Je kunt de exacte kosten voor elke bestemming vinden in onze gratis brochure.

Kan ik als beginner op een 50+ taalvakantie?

Absoluut! We bieden onze cursussen voor taalreizigers aan op verschillende niveaus. Terwijl sommige deelnemers het makkelijker vinden om basiskennis zoals eenvoudige woordenschat mee te nemen, vinden andere cursisten het spannender om de vreemde taal vanaf nul te leren in de context van een taalschool. Uiteindelijk is het aan jou - onze ervaren docenten zullen zich aanpassen aan jouw behoeften.

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.