GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De beste steden ter wereld voor rugby fans

De beste steden ter wereld voor rugby fans

Rugby verovert harten, wakkert de competitiegeest aan en wordt over de hele wereld bekeken, gespeeld en gevierd. Voor veel van de grootste fans is rugby meer dan alleen een spel, het is een wereldwijde passie die mensen samenbrengt. Van wereldwijde toernooien tot lokale clubwedstrijden, elke hoek van de wereld heeft een uniek rugbyverhaal te vertellen. En waar je ook bent, je bent nooit ver verwijderd van een rugbywedstrijd, een wereldberoemd team of een levendige lokale fancultuur.

Sporten zoals rugby geven een authentiek inzicht in de waarden, cultuur en manier van leven van mensen en helpen een gemeenschapsgevoel te bevorderen als je er samen van geniet. Dus of het nu gaat om het vieren van bijgeloof vóór de wedstrijd, gezang tijdens de wedstrijd of je favoriete rugbyspelers, je zult ongetwijfeld een spannende tijd hebben met de plaatselijke bevolking die voor je favoriete team juicht.

Hier zijn 's werelds beste steden voor rugbyfans om met volle teugen van het spel te genieten.

Parijs, Frankrijk

Parijs is een geweldige stad voor rugbyfans, omdat de sport hier al sinds het eind van de 19e eeuw wordt beoefend, toen Britse expats de eerste rugbyclub van het land oprichtten. In de loop der jaren heeft het nationale rugbyteam van Frankrijk zich gevestigd als een sterke tegenstander en won het de allereerste gouden medaille op de Olympische Spelen en onlangs nog de Six Nations Championship in 2022. Als je het Franse rugbyteam wilt steunen, leer dan hun volkslied 'La Marseillaise' en zing mee.

Frankrijk is de gastheer van de langverwachte Rugby World Cup 2023. Met meer dan 600.000 internationale bezoekers die naar Frankrijk reizen voor het evenement, zal de rugbykoorts in het land nog jaren aanhouden.

Tokio, Japan

Japan organiseerde de laatste Rugby World Cup in 2019, dit was de eerste keer in Azië. Het Japanse nationale team, de Cherry Blossoms, is waarschijnlijk nog steeds in de wolken na hun nagelbijtende WK-wedstrijd van 2015, waarin ze Zuid-Afrika met 34-32 versloegen. De wedstrijd liet kijkers op het puntje van hun stoel zitten terwijl het publiek "Sakura, Sakura" zong. De tekst van dit beroemde Japanse volksliedje vertaalt naar "Kersenbloesem, kersenbloesem" en is overgenomen door rugbyfans om het team te steunen in een mooie mix van traditie en moderniteit.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Rugby heeft in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis een belangrijke rol gespeeld bij het verenigen van mensen met verschillende achtergronden. De overwinning van het team in 1995 tijdens de Rugby World Cup was een keerpunt in de nationale eenheid en schreef WK-geschiedenis door de dominantie van het land in de sport te verstevigen.

Fans in Kaapstad kunnen meedoen aan het supporteren voor de Springboks in een "shebeen", een traditionele Zuid-Afrikaanse kroeg of pub. Probeer een van de oudste pubs van Kaapstad, The Fireman's Arms, opgericht in 1864, omringd door sportmemorabilia, lekker eten en een nog betere sfeer. Of woon een "braais" bij, een traditionele Zuid-Afrikaanse barbecue, terwijl je met vrienden naar de wedstrijd kijkt.

Auckland, Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland is zo gepassioneerd door rugby dat het een nationale sport is geworden. Het nationale team, bekend als de All Blacks, heeft drie keer de World Cup gewonnen en is daarmee naast Zuid-Afrika het meest succesvolle team. Een van de meest herkenbare en indrukwekkende elementen van het All Blacks-team is de traditie van het uitvoeren van de "Haka" voorafgaand aan wedstrijden. De Haka is een ceremoniële oorlogsdans uit de cultuur van de Māori stammen. De All Blacks voeren de 'Ka Mate' Haka uit voor elke wedstrijd om hun tegenstanders uit te dagen, hun kracht te tonen en hun culturele trots te tonen. Het is ongelooflijk indrukwekkend om te zien, dus zorg ervoor dat je er een meemaakt voordat ze spelen.

Dublin, Ierland

Een rugbywedstrijd kijken in een Ierse pub in Dublin lijkt alleen maar passend voor een land met zoveel rugbytraditie en dat lid is van de Six Nations league. Rugby is ongelofelijk populair in Ierland, waardoor Dublin een hotspot is voor fans, grote feesten en vrolijk gezang.

De meeste pubs in de stad laten wedstrijden zien, maar een aantal populaire pubs zoals Searsons in Baggot Street en de Swan in Aungier Street staan bekend als broeinesten van rugbyenthousiasme. De Swan is zelfs opgericht door de legendarische internationale Ierse rugbyspeler Sean Lync. Bestel dus wat pub grub, maak een praatje met de plaatselijke bevolking en geniet van de wedstrijd terwijl je je Ierse volksliederen zoals 'Amhrán na bhFiann' ('Het lied van de soldaat') en "The Fields of Athenry" bijleest.

Nice, Frankrijk

In Nice staan rugbyfans bekend als gepassioneerd, levendig en creatief bij het vieren van het Franse nationale rugbyteam, bijgenaamd "Les Tricolores" of "Les Bleus" vanwege hun kleurrijke shirts. Zorg ervoor dat je enkele van de beroemde rugbyliedjes van de club leert voordat je voor het team gaat supporteren, zoals de iconische chant "Allez Les Bleus" (wat "Go Blues!" betekent). Tijdens de Rugby World Cup 2023 is het futuristische stadion van Nice gastheer van enkele van de grootste wedstrijden van het toernooi en zet het Zuid-Frankrijk neer als een populair rugbycentrum in het land, waar een meerderheid van de clubs actief is.

Sydney, Australië

In Sydney is de passie voor rugby groot, vooral wanneer de Wallabies, het nationale team van Australië, in actie komen. Wedstrijden worden vaak sociale evenementen, met fans die massaal naar de plaatselijke pubs en bars gaan, waar de wedstrijden live worden uitgezonden.

Als je in de stad bent, moet je zeker met de plaatselijke bevolking voor een groot scherm gaan zitten. Het kameraadschap, de gezangen en tradities van de rugbyfans van Sydney zijn een spektakel op zich. Ze hebben een traditie om het groen en goud aan te trekken, mee te zingen met "Waltzing Matilda" en te genieten van vriendelijk geplaag. De Wallabies, die sinds het begin aan elke World Cup hebben meegedaan en twee keer de titel hebben veroverd, belichamen de Australische vechtlust en sportiviteit.

Londen, Engeland

Een van de beste plekken in Londen om in de rugbystemming te komen is het Twickenham Stadium, de thuisbasis van het Engelse rugby. Met zoveel geschiedenis, charme en uitstraling is het moeilijk om niet de buzz te voelen op deze beroemde plek, die is gebouwd op een letterlijk koolveld en een voormalige tuin. Tegenwoordig heeft het stadion de bijnaam "Cabbage Patch" en een nabijgelegen pub met dezelfde naam is waar fans samenkomen om de wedstrijden op het grote scherm te bekijken. De pub staat vol gekoesterde rugbymemorabilia en is een integraal onderdeel van de rugbyervaring voor fans van over de hele wereld.

Met de universele taal van rugby kunnen fans samenkomen om enkele van de beste steden ter wereld te verkennen terwijl ze van de sport genieten.

Ontdek de wereld! Studeer in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer