GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 dingen die alleen internationale studenten begrijpen

8 dingen die alleen internationale studenten begrijpen

Studeren in het buitenland is een levensveranderende ervaring. Niet alleen krijg je meer zelfvertrouwen, leer je nieuwe vaardigheden, zie je fantastische plaatsen en ontmoet je nieuwe mensen, maar je treedt ook buiten je comfortzone. Hoewel je misschien aan anderen probeert uit te leggen hoe geweldig je ervaring was, zijn er een aantal "had je bij moeten zijn"-dingen die alleen internationale studenten zullen begrijpen.

1. Eten is een universele taal

Laten we eerlijk zijn, eten is een universele taal die we allemaal vloeiend spreken. Of je nu vergelijkt wat iedereen als ontbijt eet, het geheime lasagnerecept van je oma deelt of het je missie maakt om de beste pasta carbonara in Rome te vinden, elk gesprek gaat onvermijdelijk over eten. Als internationale student ontdek je gegarandeerd nieuwe recepten en favoriete snacks. Misschien krijg je zelfs wel een voorproefje van een lokale must-have als er een pakketje bij een van je vrienden aankomt (zoals Vegemite van een Australiër).

2. Videogesprekken zijn de nieuwe norm

Familiebijeenkomsten via WhatsApp video of Zoom worden de norm en de perfecte setting om je leven in het buitenland te laten zien. Het heeft iets speciaals om je oma je studentenkamer in Berlijn te laten zien of je camera aan te zetten als je door de straten van Italië loopt, zelfs als het een beetje onscherp en lawaaierig is.

3. Je vrienden komen van over de hele wereld

Als internationale student vertegenwoordigt je vriendengroep waarschijnlijk vele hoeken van de wereld. Van je Braziliaanse vriend die je samba leert tot je Zweedse vriend die je laat kennismaken met fika - de wereld voelt kleiner en een stuk spannender met je groep internationale vrienden. Bovendien heb je na je studie nog jarenlang plaatsen en vrienden om te bezoeken.

4. Het belangrijkste in je tas is je taalspiekbriefje

Vergeet schoolboeken - als taalstudent in het buitenland is het belangrijkste in je tas die notitie met werkwoordvervoegingen. Want laten we eerlijk zijn, navigeren in een vreemde taal zonder zo'n overzichtstabel is alsof je geblinddoekt de weg door een doolhof probeert te vinden. Of je er nu zelf een maakt of dat je leraar er een uitdeelt aan het begin van het semester, die bevlekte, verfrommelde en volgekrabbelde werkwoordvervoegingstabel is je nieuwe beste vriend.

5. De voorpagina van je telefoon ziet er een beetje anders uit

Je telefoon ziet er tegenwoordig een beetje anders uit. Je hebt nog nooit apps als Google Translate of XE currency conversion gebruikt, maar nu zijn deze apps als je reddingslijn in het buitenland. Van het ontcijferen van straatnaamborden tot het berekenen van valutaomrekeningen, ze hebben hun rechtmatige plaats op je startscherm verdiend.

6. Er is altijd iets te vieren

Diwali, Thanksgiving, Chinees Nieuwjaar en St Patrick’s Day. Je hebt ze nu allemaal op je kalender gemarkeerd en je weet wat elk van deze speciale vieringen betekent. Studeren in het buitenland is als leven in een multiculturele smeltkroes, dus het gaat verder dan alleen het vieren van je eigen culturele festiviteiten of zelfs die van je nieuwe land. Dankzij je internationale medestudenten omarm je ook een hele wereld aan festiviteiten. Over het hele jaar door feesten gesproken!

7. Je kent je accenten

Met een wereldwijd team aan je zijde ben je een echte accentkenner geworden. Brits, Aussie, Zuid-Afrikaans - je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het. En je weet dat chips heel verschillende dingen betekenen in de VS of het VK. Je hoort het verschil tussen Spaans uit Spanje en Argentinië, of Duits uit het noorden of zuiden van het land. Studeren in het buitenland is als een persoonlijke spoedcursus taalkunde en je vrienden zijn de docenten.

8. Thuis lijkt... anders

Er is een bitterzoet gevoel bij thuiskomst na een studie in het buitenland. Alles is vertrouwd, maar toch op de een of andere manier anders. Je hebt een nieuw perspectief gekregen en een diepere waardering voor je eigen thuis, maar toch een brandend verlangen om te ontsnappen en een nieuw avontuur te beleven. Je woonplaats voelt misschien niet helemaal hetzelfde, maar dat is allemaal onderdeel van de ervaring en de schoonheid van wereldwijde ervaringen.

Beleef een taalcursus in het buitenlandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer