GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 warme plekken om aan de winter te ontsnappen

10 warme plekken om aan de winter te ontsnappen

Wil je deze winter de kou ontvluchten? Waarschijnlijk moet je wat verder van huis reizen, maar naast de sombere kou zijn er zandstranden en warme temperaturen die op je wachten.

Pak je zonnebrandcrème in, neem een paar vrienden en boek een reis naar een van onze favoriete zonnige bestemmingen om een extra lange en leuke zomer te beleven.

1. Miami – Florida, USA

Op een schiereiland dat zich uitstrekt tot in de Golf van Mexico, zijn de winters in Florida een van de warmste die je in de Verenigde Staten zult vinden. Miami is een bloeiende kustmetropool met een levendige kunstscene, een levendig nachtleven en een episch strand. Breng je dagen door met het verkennen van de Everglades, daag je vrienden uit bij beachvolleybal of woon een van de vele kunst- en muziekfestivals bij die in de stad plaatsvinden.

2. Kaapstad – Zuid Afrika

Op de iconische kuststad van Zuid-Afrika kan je 12 maanden van het jaar van warmte genieten, waardoor het een geweldige bestemming is voor elk seizoen. Beklim de Tafelberg (of neem de kabelbaan naar de top) voor waanzinnige uitzichten over Kaapstad en de zee, voordat je vertrekt naar een van de stranden. Boulder's Beach heeft zelfs Afrikaanse pinguïns die je kunt bekijken

3. St Julian’s – Malta

De mediterrane eilanden Malta, net ten zuiden van Italië, zijn een geweldige optie voor een korte vakantie als je vanuit Europa reist. Het is misschien niet heel warm in de winter, maar het is nog steeds warm genoeg om de ontspannen badplaats St Julian's te verkennen. Hier kan je mooie architectuur, historische bezienswaardigheden en tal van lokale restaurants, cafés en bars vinden. Malta is ook een van de beste plekken in Europa om te leren duiken.

4. Playa Tamarindo – Costa Rica

Op zoek naar avontuur en ontspanning? Costa Rica staat bekend om zijn 'Pura Vida'-manier van leven - het betekent genieten van de eenvoudige dingen en het leven ten volle leven. Aan de Pacifische kust van het land is Playa Tamarindo een surfparadijs, met jungles en verborgen watervallen dichtbij elkaar. Tussen oktober en mei komen zeeschildpadden aan land om hun eieren op de stranden te leggen, en het is mogelijk om dit natuurspektakel te zien plaatsvinden (uiteraard op veilige afstand).

5. Singapore

Het bruisende Singapore is een must om te bezoeken als je door Zuidoost-Azië reist - vooral als je van eten houdt, want het heeft een fantastische verzameling Michelin-sterrenrestaurants en heerlijke straatvoedselverkopers. Voor een klassieke Singapore-ervaring wandel je door de indrukwekkende Gardens by the Bay, voordat je naar de top van het naastgelegen Marina Bay Sands hotel klimt en geniet van het uitzicht vanaf meer dan 200 meter boven de stad.

6. Honolulu – Hawaii

Een koud winterklimaat inruilen voor een tropisch paradijselijk eiland? Ja graag. Zelfs de koudste maanden van Hawaï zijn warm en zonnig, en de dynamische hoofdstad Honolulu combineert een geweldige eet- en kunstscene met uitgestrekte zandstranden. De iets koelere maanden januari en februari maken het wandelen over de ongelooflijke vulkanische paden van het eiland ook een minder zweterige ervaring.

7. Bali – Indonesië

Indonesië bestaat uit 17.508 eilanden die tussen de Stille en Indische Oceaan liggen, en Bali is een van de meest populaire reisbestemmingen. Hier vind je duiken van wereldklasse, geweldig surfen en zeer betaalbaar eten en accommodatie. Het is ook een spirituele plek, met volop mogelijkheden om yoga te proberen, meer te leren over meditatie en te genieten van het verkennen van de traditionele Balinese cultuur.

8. San Diego – Californië

Elke winter is San Diego een van de beste plekken om grijze walvissen te spotten, die daar in de warme wateren in Californië zwemmen met hun baby's. Hier kan je ook gave activiteiten doen zoals surfen en paddleboarden. Als je liever activiteiten doet op land, dan is deze levendige stad ook een geweldige plek om verse vistaco's te eten of roadtrips te maken langs de opvallende kustweg.

9. Brisbane – Australië

Wanneer Europa de koudste maanden doormaakt, is het in Australië zomer. In Brisbane heb je alles wat je nodig hebt voor een warm uitje; een enorme keuze aan topstranden, activiteiten zoals kajakken en wandelen door mooie nationale parken met watervallen, en een super chille, gastvrije sfeer.

10. Rio de Janeiro – Brazilië

De hoofdstad van Brazilië aan zee heeft zowel prachtige bergen als wereldberoemde stranden - geniet van de zon op het gouden zand van Copacabana en loop over de promenade bij het strand van Ipanema. Om de iconische partyscene van Brazilië te ervaren, moet je je bezoek plannen in februari, wanneer Rio het meeste uit de lange zonnige dagen haalt en het grootste feest van het land organiseert; Carnaval!

Warm de winter opOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer