GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 zomerbestemmingen voor foodies

10 zomerbestemmingen voor foodies

De zomer komt eraan, en dat betekent dat het tijd is om te beginnen met het plannen van je zomer getaway! Als je leven motto 'reizen om te eten' is, check dan deze 10 geweldige zomer bestemmingen voor foodies.

Van de drukke hawker markets in Singapore tot de fish & chips aan de kust van Brighton, een stad verkennen via de keuken is een van de beste manieren om de plaatselijke cultuur echt te leren kennen.

1. Singapore

Het rijke culturele erfgoed van Singapore heeft de stad zo interessant gemaakt voor fijnproevers. De eetcultuur weerspiegelt de diverse bevolkingsgroepen - met Chinese, Maleisische, Indiase, Indonesische en Europese invloeden.

Hoewel de stad een aantal goede eetgelegenheden heeft, zijn het de plaatselijke hawker markets die de beste lokale gerechten tegen geweldige prijzen bieden. Mis de Singaporese specialiteiten niet: rijst met kip, satéspiesjes, chilikrab en nasi lemak. Deze levendige openluchtmarkten liggen over de hele stad verspreid en zijn op zwoele zomeravonden tot laat open. En als je behoefte hebt aan verkoeling, biedt Sentosa Island de perfecte strandbestemming.

2. Sliema, Malta

Het eiland Malta is een verborgen pareltje voor wie op zoek is naar een Europese zomervakantie zonder drukke massa's. De kleine vissershaven van Sliema is een charmant, kleurrijk vakantieoord met rotsachtige baaien en een lange promenade vol lokale eetgelegenheden. Wat is eigenlijk Maltees eten? De Maltese keuken, geïnspireerd door de nabijheid van Sicilië en Noord-Afrika, is overladen met mediterrane smaken en is werkelijk om van te watertanden. Geniet van lampukitaart (vispastei), konijnenstoofpot, bragioli (rundvleesolijven), kapunata, (Maltese versie van ratatouille) en kannoli als dessert.

3. Toronto, Canada

De zomer in Toronto is echt een vibe: lange nachten, eetfestivals, concerten, pop-upmarkten, films onder de sterren en picknicks aan het water. De lokale bevolking trekt naar de oevers van Lake Ontario om af te koelen, waarna ze terug keren naar de stad om zich tegoed te doen aan de zomerse eetfestivals. Ga naar TacoFest en RibFest in juni, de vaste prijsmenu's van Summerlicious in juli en Sweetery en Taste of the Middle East in augustus.

4. Seoel, Zuid-Korea

De Koreaanse cultuur heeft de mainstream bereikt dankzij K-Pop en series zoals Squid Game op Netflix, dus nu is het perfecte moment om een reis naar dit fascinerende land te maken. Koreanen zijn trots op hun culinaire cultuur, wat betekent dat reizigers zullen worden beloond met een smorgasbord van lokale gerechten, smaken en aroma's. Op elke hoek van de straat staan kraampjes met goedkope lekkernijen zoals hotteok (gevulde pannenkoek), tteokbokki (pikante rijstwafels) en odeng (viskoek). Tijdens de warme zomermaanden is de Seoul Bamdokkaebi Night Market op vrijdag- en zaterdagavond dé plek om te eten, te winkelen en te drinken als een local.

5. Brighton, VK

Niets is zo zomers in het Verenigd Koninkrijk als fish & chips op het strand. En Brighton, een van de populairste strandsteden in het Verenigd Koninkrijk, heeft alles wat je maar kan wensen, met een overvloed aan geweldige afhaalrestaurants langs de kust. Als je liever iets minder vettigs wilt, ga dan naar de iconische Shelter Hall in Brighton, waar zeven van de beste restaurants van de regio zijn gevestigd, van authentieke Italiaanse pizza's tot verse Vietnamese en pittige Koreaanse gerechten. Het beste van alles is dat de Shelter Hall direct aan het strand grenst, zodat je van je lunch kunt genieten terwijl je het prachtige uitzicht bewondert.

6. Honolulu, Hawaii

Geniet van de drukte op de wereldberoemde Waikiki Beach in Honolulu en zie hoe ervaren surfers op de golven rijden, voordat je naar een luau gaat en de traditionele hoela bekijkt. Klinkt idyllisch? Hawaï is een tropisch paradijs en de hoofdstad Honolulu is de perfecte zomerbestemming voor fijnproevers. Of je nu kiest voor lokaal gevangen sashimi en poke bowls, poi (tarowortelpasta) of een groot bord met traditionele Hawaiiaanse vleeswaren van Helena's Hawaiian Food, je zal geen honger hebben! Vergeet niet om ruimte over te laten voor het dessert: Chocolade haupia taart, met custard gevulde malasadas of geschaafd ijs.

7. Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad is een zomerparadijs op het zuidelijk halfrond, met zwoele temperaturen en eindeloze zonnige dagen die zich uitstrekken van november tot februari. En als Kaapstad nog niet op je culinaire radar is verschenen, staat er je een aangename verrassing te wachten! Hoewel het wildvlees dat op een Zuid-Afrikaanse braai (barbecue) wordt bereid zeker de moeite waard is om te proeven, heeft het multiculturele erfgoed van de stad een echt internationale culinaire scène gecreëerd, rijk aan smaken en stijlen.

Bezoek op een zaterdag de Neighbourgoods Market en pak een lekkere picknick in om van te genieten terwijl je naar een spectaculaire zonsondergang kijkt vanaf een van de stadsstranden.

8. Berlijn, Duitsland

In de zomer veranderen de straten van Berlijn in terrassen om buiten te eten, en de parken en meren zijn dé plek om te picknicken en af te koelen. De kosmopolitische sfeer van de stad wordt weerspiegeld in haar ongelooflijke eetcultuur en fantastische nachtleven. De hippe wijk Kreuzberg heeft geen tekort aan internationale restaurants en bars waar je je aan tegoed kunt doen. Of als je een snelle hap wilt tussen het sightseeën door, neem dan een Berlijnse cult-fave Currywurst mit Pommes (stukjes worst met kerriepoeder en frietjes), Döner kebab of een zoute Brezel.

9. Barcelona, Spanje

Barcelona is een stad die nooit slaapt - vooral niet in de zomer. Met een van de beste stadsstranden van Europa en duizenden bars en restaurants waar de hele nacht door Spaanse gerechten worden geserveerd, is de zomer de perfecte tijd om deze levendige Spaanse stad te verkennen. Breng de dag door met bar-hoppen op weg naar het strand en proef tapas zoals kroketten, Iberico ham, patatas bravas, bocadillos en chorizo terwijl je gaat. En als je weer op adem moet komen, is een grote kan ijskoude sangria een goede oplossing!

10. Brisbane, Australië

Brisbane is een van de grootste steden van Australië, gelegen aan de gouden kustlijn van Queensland. Het hele jaar door leent het warme weer zich voor een leven in de buitenlucht, en de stad staat bekend om zijn relaxte vibe. Brunch wordt er als heilig beschouwd, dus bereid je voor om de stad te doorkruisen op zoek naar de beste koffie en toast met avocado.

Liefhebbers van zeevruchten moeten de meest geliefde zeevruchten van Brisbane proeven: de Moreton bay bugs, een kleine kreeft die vaak gegrild op de BBQ wordt geserveerd. En voor goedkoop eten kun je elk weekend terecht op de Eat Street Markets in een oude containerterminal met internationale gerechten en livemuziek. Vergeet niet dat de Aussie zomer van december tot februari loopt, dus het is de perfecte plek om te bezoeken als andere plekken te koud worden!

Breng je zomer door in het buitenlandLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer