GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Hoe kun je snel Duits leren: 10 tips

Hoe kun je snel Duits leren: 10 tips

Een nieuwe taal leren is moeilijk, maar wie zegt dat het niet ook leuk kan zijn? Een nieuwe taal beheersen kost natuurlijk moeite, maar er is geen beter gevoel dan dat eerste gesprek met een native speaker dat heel goed gaat. Om je goed op weg te helpen, zijn hier tien geweldige manieren om Duits snel onder de knie te krijgen.

1. Lees alles

Van Duitse tijdschriften en kranten tot blogs, boeken en strips: tijd vrijmaken om veel verschillende schrijfstijlen te lezen zal je helpen de taal onder de knie te krijgen. Zelfs als je maar een paar pagina's of artikelen per dag leest, krijg je een veel dieper begrip van veelgebruikte zinsstructuren, grammatica en spelling. De verschillende soorten inhoud die je leest, kunnen je kennis van formeel of informeel Duits versterken en je helpen op de hoogte te blijven van nieuws en cultuur.

2. Volg nieuwe influencers

Of je nu TikTok, Instagram of Twitter gebruikt, ga op zoek naar Duitstalige contentmakers die je kunt volgen. Op deze manier blijf je elke keer dat je je sociale media-apps opent voorzichtig de taal oefenen die je aan het leren bent en blijf je op de hoogte van die steeds veranderende trends en jargon.

3. Bezoek Duitsland

Plan een reis! Duits leren is het perfecte excuus om je paspoort te pakken en een paar dagen naar Berlijn of München te gaan. Tijd doorbrengen in Duitsland, Duits spreken met moedertaalsprekers en volledig ondergedompeld worden in de taal, is het beste wat je kunt doen voor het leren van een taal.

4. Of studeer in het buitenland

Om je begripsvermogen echt een boost te geven, ga je voor een langere studie naar Duitsland. Eigenlijk geeft het leven op een nieuwe plek je een veel rijker begrip van de taal en cultuur dan alleen een weekendje weg. Door constant te oefenen en na te denken, zullen je accent- en gespreksvaardigheden snel verbeteren, en is de kans groter dat je die vaardigheden voor het leven behoudt.

5. Zoek een paar nieuwe podcasts

Abonneren op Duitse podcasts is een gemakkelijke en leuke manier om hetgeen wat je in een klaslokaal leert te versterken. Regelmatig luisteren is geweldig om te oefenen met het volgen van een gesprek en zorgt ervoor dat het verbeteren van je accent en uitspraak moeiteloos gaat.

6. Kijk tv

Leg je voeten omhoog - zelfs tijdens je chill-out tijd kun je je Duits verbeteren. Het kan zo simpel zijn als het wijzigen van de taalinstellingen op Netflix, zodat je je programma's met Duitse ondertiteling of audio kunt bekijken, of ervoor kiezen om programma's in het Duits te bekijken. Sitcoms en praatprogramma's zijn geweldig om snelle maar luchtige gesprekken te volgen.

7. Verander de taal van je telefoon

Ja, zo simpel is het. Gemiddeld besteden we meer dan drie uur per dag aan het kijken naar onze telefoonschermen, dus die tijd kunnen we maar beter nuttig besteden. Verander de taal van je telefoon naar Duits en elke keer dat je hem oppakt, zie je de Duitse woorden voor zaken als de datum en het weer. Bovendien zal het je hersenen er constant aan herinneren om in het Duits te denken, en het gemakkelijker maken om over te schakelen naar 'denken in het Duits' wanneer je in andere situaties bent.

8. Maak aantekeningen

Nu we het toch over telefoons hebben, kan een notitie-app je beste vriend zijn bij het leren van een andere taal. We raden aan om twee lijsten te maken; Een van de veelvoorkomende woorden of zinsdelen die je mogelijk vaak moet gebruiken, en een waar je woorden aan toevoegt wanneer je een fout maakt. Dingen zoals nieuwe woorden of korte zinnetjes opschrijven wanneer we ze leren (of wanneer we ze verkeerd begrijpen) kan helpen om de juiste dingen in het geheugen vast te leggen.

9. Vraag om hulp

Als je niet weet hoe je iets moet zeggen, of als je niet begrijpt wat iemand tegen je zegt, vraag het dan gewoon. Je hoeft je niet te schamen, en als je in het moment gelijk opheldering krijgt, leer je sneller dan wachten tot je het kunt googelen als je thuiskomt.

10. Doe het regelmatig

Als het gaat om het leren van een taal, is consistentie de sleutel! Je hoeft niet al onze tips in één keer te gebruiken. In plaats daarvan is het het gemakkelijkst als je een schema maakt en je eraan houdt. Probeer gedurende de week verschillende technieken uit, zodat je elke dag langzaamaan je gesproken en geschreven Duits verbetert. Luister de ene dag naar podcasts en lees het nieuws, en oefen de volgende dag met vrienden na de les.

Studeer Duits in DuitslandLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer