GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 Engelse slang termen die je moet kennen in 2022

10 Engelse slang termen die je moet kennen in 2022

Heb je de slang termen van vorig jaar nog maar net onder de knie? Te laat, dus vergeet het maar! Er is een hele nieuwe reeks (enigszins onzinnige) slang termen gelandt en het is tijd om ze aan je woordenschat toe te voegen.

Met de voortdurende heerschappij van Tiktok in onze samenleving, begint de app veel van het taalgebruik te dicteren dat in onze dagelijke woordenschat terechtkomt. Hoewel niet al deze termen en uitdrukkingen gloednieuw zijn, duiken ze zeker overal op – en zullen dat waarschijnlijk het komende jaar blijven doen. Ik heb het (opnieuw) op me genomen om deze nieuwe slangen termen samen te stellen tot een handige lijst voor jouw lees- (en leer-) plezier.

1. Cheugy

Dit woord (uitgesproken als choo-gee) is erin gedoken om het oude favoriete ‘’basic’’ te vervangen. Het verwijst naar de pijnlijke mainstream of, in dezelfde geest, iemand die vasthoudt aan dingen die jaren geleden cool waren, maar nu als basic of ‘’cheugy’’ zouden worden beschouwd.

2. Rent free

Kun je niet stoppen met aan iemand te denken? Het klinkt dan alsof ze ‘’rent free’’ in jouw gedachten leven. Dit wordt meestal gebruikt als je iets niet uit je hoofd kunt krijgen – of het nu een nummer, video, ervaring of persoon is. Ze zitten daar vast en betalen niet eens huur voor de ruimte die ze innemen

3. Vibe check

Gedraagt iemand zich duister of negatief? Het klinkt alsof ze de vibe-check niet hebben doorstaan. Dit beschrijft wanneer je beoordeelt wat voor gevoel diegene je geeft. Goed gevoel? Je bent geslaagd voor de vibe-check.

4. Main character

Deze is redelijk vanzelfsprekend. Wanneer je iemand het main character noemt, zijn ze in feite de hoofdpersoon in een situatie. Bijvoorbeel in een video waarin iemand echt opvalt of bijzonder goed gekleed en grappig is, kun je hem of haar identificeren als het ‘’main character’’ of als iemand met ‘’main character-energie’’.

5. Caught in 4k

Iemand op heterdaad betrapt en bewijsmateriaal hebben om het aan te tonen? Je hebt ze ‘’caught in 4k’’ met solide, digitaal bewijs. Dit is een andere populaire uitdrukking op Tiktok, het kan vaak vergezeld gaan van de camera-emoji om echt duidelijk te maken dat je bent blootgesteld.

6. Understood the assignment

Je kunt dit gebruiken voor iemand die het echt goed doet in een aspect van hun leven. Ze geven alles en doen geweldig werk. Of het nu te maken heeft met iets wat ze doen, dragen, etc. Ze begrepen de opdracht echt.

7. Bussin’

Je kunt dit gebruiken als iets echt heel goed is – vaak met betrekking tot eten. Als je echt een geweldige maaltijd eet, zou je kunnen zeggen: ‘’Dit eten is bussin’’. Wil je wat extra nadruk leggen? Verdubbel het dan gewoon: ‘’Wauw, deze pizza is echt bussin’ bussin’’’.

8. The blueprint

Dit beschrijft wanneer iemand zo perfect is, of ergens zo goed in is, dat hij/ zij als origineel wordt beschouwd (vergelijkbaar met ‘’OG’’). Ze zijn de ‘’blueprint’’, een icoon, een legende. Zij deden het eerst en de rest volgde gewoon in hun voetsporen.

9. Ate that

Dit verwijst in wezen naar iemand die geweldig werk levert. Als iemand bijvoorbeeld een zeer indrukwekkende dans aan het uitvoeren is, kun je je naar je vriend wenden en zeggen: ‘’they ate that’’. Het kan ook worden afgekort tot ‘’they ate’’ of zelfs tot ‘’left no crumbs’’ (aangezien, zoals we hebben vastgesteld, they ate it all)

10. Sending me

Weet je wanneer iemand reageert ‘I’m screaming’’ of ‘’I can’t’’ wanneer ze in lachen uitbarsten? Je kunt ‘’this is sending me’’ op dezelfde manier gebruiken. Als je video hebt bekeken die je hilarisch vond, zou je kunnen zeggen ‘’that sent me’’. Je kunt het zelfs opfleuren door iets verder uit te werken, bijvoorbeeld ‘’ that sent me into orbit’’ (oftewel je lag zo in een deuk, je kwam bijna in de ruimte terecht).

Dus nu weet je het en zorg ervoor dat je jezelf uitdrukt! En aangezien het dit seizoen tijd is voor nostalgie, hier zijn de slang termen uit 2021, 2020 en uit 2019 als je zin hebt in een trip down memory lane.

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden