GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 geweldige manieren om tijd in het buitenland door te brengen

8 geweldige manieren om tijd in het buitenland door te brengen

Heb je er al eens over nagedacht om wat tijd in het buitenland door te brengen, maar weet je niet precies wat je moet doen? Het maakt niet uit of je net bent afgestudeerd, een zomer te vullen hebt of gewoon even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur - er is voor iedereen wel een geschikte optie. Hier is onze complete lijst.

1. De klassieker - Een taalcursus in het buitenland

Je kunt de taal van je keuze studeren op de bestemming van je dromen: Van Londen tot Parijs, Barcelona, New York of Tokio - de sky is hier echt de limit en je kunt de wereld verkennen, taal voor taal. De meeste cursussen in het buitenland zijn in hoge mate aanpasbaar: Van inhoud tot intensiteit en lengte, het is helemaal aan jou. Afhankelijk van je schema kun je je vrije tijd besteden aan ontdekken, plezier maken met nieuwe vrienden en nieuwe hobby's of studeren voor een taalvaardigheidsexamen zoals het Cambridge Examen.

2. De carrièrebooster - Een stage in het buitenland

Stage lopen in het buitenland kan een geweldige opstap zijn naar je droomcarrière of een geweldige, eye-openende en spannende manier om verschillende carrières waarin je geïnteresseerd bent uit te proberen. Je kunt toekomstige werkgevers laten zien hoe onafhankelijk en ruimdenkend je bent, waardevolle werkervaring opdoen en natuurlijk je carrièregerelateerde taalvaardigheden verbeteren. Oh en laten we vooral het zelfvertrouwen en het netwerk van vrienden en toekomstige collega's van over de hele wereld niet vergeten dat een stage in het buitenland met zich meebrengt.

3. De onderbreking van het universiteitsleven - Semester in het buitenland

Na een jaar of twee aan de universiteit kan een semester in het buitenland een geweldige manier zijn om niet alleen je studie maar ook je CV op te leuken. Je blijft lessen volgen in je vakgebied terwijl je leert over het leven aan een andere universiteit en in een ander land - compleet met nieuwe lokale en internationale vrienden.

4. De lange termijn - Studeren in het buitenland

Als je graag een langere periode in het buitenland wilt verblijven, overweeg dan om je hele bachelor- of masterdiploma in een ander land te halen. In het Verenigd Koninkrijk duurt het één tot twee jaar om een masterdiploma te halen (één jaar is gebruikelijker, tenzij het een onderzoeksdiploma is) en naast je diploma zul je afstuderen met een sterk verbeterd niveau van Engels (of welke taal je ook studeert).

5. De familie onderdompeling - Au Pair programma's

Als je je in een nieuwe cultuur wilt onderdompelen terwijl je bij een plaatselijke familie woont en voor hun kinderen zorgt, is au-pair zijn misschien iets voor jou. Voorwaarde is dat je tussen 18 en 26 jaar oud bent en kunt aantonen dat je ervaring als babysitter, kleuter- of kleuterleidster hebt. Een au pair verblijf kan zeer nuttig zijn als je een carrière in het onderwijs nastreeft en het is een geweldige manier om tijd in het buitenland door te brengen zonder veel geld te betalen - kost en inwoning zijn meestal inbegrepen en je krijgt zelfs een kleine toelage.

6. De avontuurlijke route - Werken & Reizen

Als je een avontuurlijk type bent, is een tijdelijke of seizoensjob in een nieuw land misschien wel iets voor jou. Het is één van de meest authentieke en opwindende manieren om een nieuw land te verkennen, maar het vergt wel wat planning en flexibiliteit. Wonen in een hostel of een camper terwijl je werkt als boerenknecht, kantoorhulp of ober is niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt jezelf echt onderdompelen in de lokale levensstijl en als een plek of je baan je niet bevalt, kun je gewoon naar de volgende stad verhuizen.

7. De seizoensreis - Zomerschool

Summer Schools zijn een uitstekende gelegenheid om te proeven van een hogeschool of universiteit in een ander land. Je gebruikt je zomervakantie om lessen te volgen in het buitenland, studenten van over de hele wereld te ontmoeten en een nieuw land te verkennen. Zomerscholen zijn een geweldige manier om op een slimme vakantie te gaan - een reis waarbij je iets leert maar ook voldoende tijd hebt voor uitstapjes en excursies.

8. De veranderaar - Vrijwilligerswerk

Als je iets goeds wilt doen terwijl je de wereld ziet, moet je vrijwilligerswerk overwegen. Ongeacht je achtergrond of interesse, er zijn veel organisaties die je steun en inzet nodig hebben. Terwijl je goed doet, leer je ook veel over jezelf, leer je een nieuwe cultuur kennen en verbeter je je taalvaardigheden - vrijwilligerswerk is echt een geschenk dat blijft geven.

Naar het buitenland gaan is altijd een goed idee, hoe je reisschema er ook uitziet en hoe je het ook doet. Van het opdoen van waardevolle ervaringen in een nieuw land en een nieuwe cultuur, tot het verbeteren van je taalvaardigheden, het maken van nieuwe vrienden en het verruimen van je horizon - tijd doorbrengen in het buitenland kan je leven veranderen.

Ga met ons naar het buitenlandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer