Zomerschool

Zomerschool
4.7
1696
(1.696 beoordelingen)
4.7

Heb je leerachterstand opgelopen of ben je nog niet klaar met leren? Kies dan voor de lente- of zomerschool van EF en spijker jouw taalkennis bij voordat het komende schooljaar begint. Het programma van onze zomerschool buitenland – zomercursussen of zomerkampen – bestaat uit een combinatie van taallessen, sociale activiteiten en vrijetijdsbesteding. Meer weten? Bekijk hieronder alle studiemogelijkheden.

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10 - 18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland

Zomerschool

Gratis brochure

Waarom kiezen voor een lente- of zomerschool?

Een zomerschool is niet alleen voor scholieren van het voortgezet onderwijs die bijvoorbeeld hun taalvaardigheden moeten bijspijkeren, om zittenblijven te voorkomen, maar ook zeker voor hen die meer willen in de toekomst. Wellicht ambieer jij een internationale carrière of wil jij op een gegeven moment studeren aan een topuniversiteit in Amerika of Engeland. Hoe dan ook, een lente- of zomerschool staat garant voor taalonderwijs van hoge kwaliteit.

Op welke bestemming je ook een zomerschool volgt, de bestemming brengt de taal letterlijk en figuurlijk tot leven. Onze ervaren docenten, kleine klassen en individuele aandacht en begeleiding maken de taalscholen van EF de perfecte plek om jouw taalvaardigheden te verbeteren en zodoende uitmuntende resultaten te halen in het komende schooljaar.

Waarom verblijven op een lente- of zomerschool in het buitenland?

Wie kiest voor een zomerschool houdt zijn taalvaardigheden up-to-date en brengt de taal de hele zomer door tot leven. Je moet het zo zien: als je een hele zomer lang niet leert, vergeet je een deel van jouw opgedane kennis en woordenschat. Je hoort de taal in een restaurant en komt het tegen in de metro, bus of tram. Je luistert mee in de supermarkt.

Doordat je tussen de mensen staat, verblijft in het buitenland, kom je in nauw contact met de locals. Bezoek de winkels in de buurt, geniet van entertainment- en sportactiviteiten en maak van jouw zomerschool een leerzame vakantie.

Alles wat je doet, ziet en onthoudt, geeft je meer reden om de taal te spreken - niet alleen op jouw zomerschool buitenland, maar het hele school- of studiejaar door. Een summer school in Europa is dus ook een uitstekende motivator.

Waar kun je naar een zomerschool met EF?

Een summer school in Europa volgen tijdens de zomervakantie is ook het uitgelezen moment om Parijs, Barcelona of Londen beter te leren kennen. Verblijf een maand in één van deze historische wereldsteden en volg een summer school in Europa, kies voor Frans, Spaans of Engels. Zodoende vergroot je zowel jouw talenkennis als historisch besef. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een summer school buiten Europa.

  • Zomerschool Amerika - Ga bijvoorbeeld naar New York en ontdek wat the city that never sleeps allemaal te bieden heeft. Geniet van de baanbrekende kunst, muziek, mode en eten.
  • Zomerschool Australië – Kies voor Sydney. Deze stad heeft alles wat je verwacht: van beroemde stranden tot ideaal weer. De lijst met mogelijke activiteiten is eindeloos in deze energieke stad: van snorkelen en surflessen nemen tot een openluchtbioscoop bezoeken.

Wat heb je nodig voor een zomerschool buitenland?

Wanneer jij besluit om in de zomervakantie voor een zomerschool te kiezen, houd dan rekening met het feit dat het behalen van jouw leerdoelen afhankelijk is van een aantal factoren:

  • Een taal leren op een lente- of zomerschool kost tijd – Afhankelijk van je startniveau, kies je een zomerschool die volledig afgestemd is op jouw wensen en behoeften om het gewenste niveau te bereiken.
  • Een taal leren op een lente- of zomerschool vereist oefening – Natuurlijk is er geen betere manier om een taal vloeiend te leren spreken als je in het gezelschap bent van moedertaalsprekers. Daardoor oefen je niet alleen tijdens de lessen, maar ook in alledaagse situaties. Oefening baart kunst, wanneer en waar dan ook.
  • Een taal leren op een lente- of zomerschool vraagt om inzet en toewijding – Waar wij kunnen, helpen we jou om leerdoelen te behalen, al blijft ‘samenwerking’ de sleutel tot succes. Hoe toegewijder jij bent tijdens de zomerschool, hoe groter de kans op slagen.

Een zomerschool buitenland is een uitdaging, maar de beloning is groot. Maak je geen zorgen, bij elke stap die jij zet, geven wij dat extra steuntje in de rug. En de zomerschool stopt niet wanneer je huiswaarts keert: jouw taalkennis en -vaardigheden verbeteren is een continu proces.

Een zomerschool is effectiever dan een reguliere taalcursus

Bij EF willen we scholieren de beste kansen geven op een succesvolle toekomst. Daarom bieden we ook zomercursussen in het buitenland aan die jou de kans geven om het schooljaar een nieuwe impuls te geven. Geef jezelf een boost, verbeter je taalniveau en start vol goede moed en vertrouwen aan het volgende schooljaar.

Omdat je medescholieren uit alle hoeken van de wereld komen, heb jullie vaak één ding gemeen: een nieuwe taal leren of taalvaardigheden verbeteren. Ook buiten de lessen heb je daarom de mogelijkheid om de taal te spreken, waar dan ook, tijdens een excursie, in een restaurant of liggend op het strand.

Een zomercursus is dus effectiever dan een standaard reguliere taalcursus: door interactie met medescholieren krijg je een dieper begrip van de taal en gaat jouw spreek- en luistervaardigheid enorm vooruit.

Ik wil naar een lente- of zomerschool met EF, wat nu?

Wil jij meer weten over zomerschool in het buitenland? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een summer school in Europa? Neem dan contact op met onze studiebegeleiders via 085 048 0900 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over summer school in Europa of elders in de wereld.