IELTS VOORBEREIDING

Er zijn veel verschillende manieren om je voor te bereiden op het IELTS-examen en de situatie verschilt per student. Afhankelijk van jouw huidige vaardigheden en de IELTS-resultaten die je wilt behalen, kun je de juiste studiemethode uitkiezen om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan.

Veel IELTS oefenstrategieën komen overeen met jouw voorbereiding voor andere Engelse examens. Mits je concreet vooruitgaat, is elke vorm van vooruitgang van je Engels een goede voorbereiding op de toets. Omdat de IELTS test focust op lezen, spreken, luisteren en schrijven is het belangrijk dat je bepaalt op welke onderwerpen je je het eerst wilt focussen. Vind je het lastig om academische Engelse teksten te lezen, oefen dan je woordenschat en academisch begrijpend lezen. Vind je Engels spreken moeilijk, zoek dan naar een conversatiepartner. Op welk onderdeel je je ook richt: regelmatige oefening is de enige manier om een aanzienlijk betere IELTS score te behalen.

Test gratis je Engels taalniveau

IELTS OEFENEXAMENS

Een IELTS oefenexamen geeft je een indruk van je huidige algemene IELTS score en de score per getoetste vaardigheid. Deze opsplitsing geeft je een beeld van de vaardigheden waaraan je nog moet sleutelen en de totaalscore laat zien hoeveel werk je in totaal nog moet verrichten.

Veel studenten beginnen met het maken van een IELTS oefentoets, zonder enige voorbereiding, en besluiten na het inzien van hun resultaten hoe ze zich gaan voorbereiden. Je kunt officiële IELTS-oefentoetsen van Cambridge English doen. Deze geven je een idee van de examenstructuur en het type vragen op de IELTS. Schaf je zo'n set aan, zorg dan wel dat je de juiste oefentoetsen koopt: die van IELTS Academic ofwel IELTS General Training.

Je kunt ook de gratis de EF SET English Certificate maken. Deze toets is anders opgebouwd van de IELTS, maar geeft je een idee van welke IELTS score je zou behalen op het luister- en leesonderdeel. Tot slot kun je ook een toetsvoorbereidingsboek aanschaffen waarin IELTS oefentoetsen en de antwoorden daarvan staan. Deze komen vooral van pas bij de lees- en luistervoorbereiding, hoewel je ook je schrijfopdrachten redelijk zelf kunt beoordelen.

Ongeacht de IELTS oefentoets die je kiest, is het belangrijk dat je deze in de best mogelijke omstandigheden maakt. Maak genoeg tijd vrij om alle vragen in één keer te beantwoorden, ga ergens zitten waar je niet gestoord wordt en speel niet vals door een woordenboek of andere hulpmiddelen te gebruiken. Onthoud dat een IELTS oefentoets niet zo stressvol is als het echte examen. Omdat je op de toetsdag waarschijnlijk niet zo goed scoort als op een oefentoets, kun je het beste het echte examen ingaan met een redelijke marge op de verwachte resultaten.

IELTS CURSUSSEN

Als je een specifieke IELTS score moet behalen om toegelaten te worden tot een universiteit of om een visum te krijgen, kun je je aanmelden voor een IELTS voorbereidingscursus. Dit is duurder dan zelfstandig studeren (of helemaal niet studeren) maar zijn wel veel efficiënter om de gewenste IELTS score te behalen. Veel studenten beginnen met zelfstudie voor de IELTS en komen na het examen erachter hoe moeilijk dat is. Een IELTS voorbereidingscursus kan een groot verschil maken in hoe jij de toets ingaat.

In een goede IELTS voorbereidingscursus krijg je testspecifiek advies over het benaderen van verschillende vraagtypen, hoe je op het juiste tempo werkt zonder tijd te verliezen, hoe je je essays structureert en hoe je het beste aantekeningen kunt maken tussen de luisteronderdelen door. In een voorbereidingscursus maak je meestal één of meer tijdsgeboden IELTS oefentesten waar een echt cijfer uitrolt. De leraren van IELTS voorbereidingscursussen hebben veel ervaring met dit examen en weten hoe elke IELTS student het maximale uit zichzelf kan halen.

ONLINE OF IN HET BUITENLAND

Er zijn veel verschillende IELTS voorbereidingscursussen beschikbaar. De twee voornaamste types zijn cursussen online en IELTS voorbereidingscursussen in het buitenland. Onthoud dat de meeste cursussen twee tot drie maanden duren. Zonder die tijd is de cursus niet effectief genoeg om jouw potentiële IELTS score te vergroten. Heb je een specifieke score nodig voor een visum of een plek op de universiteit, zorg dan dat je jouw voorbereiding zorgvuldig plant.

Test gratis je Engels taalniveau

HOE EF JOU KAN HELPEN

EF biedt op verschillende locaties intensieve IELTS voorbereidingscursussen aan die op verschillende momenten door het jaar heen beginnen. Een IELTS voorbereidingscursus biedt veel IELTS oefening, plus een sterke algemene Engelse taaltraining. Lees meer over onze IELTS voorbereidingscursussen in het buitenland.