DE TOEFL iBT

De TOEFL iBT is een 4,5 uur durende Engelse test waarin leesvaardigheid, luistervaardigheid, spreken en schrijven in een academische context worden gemeten. Omdat de TOEFL iBT voornamelijk wordt gemaakt door studenten die aan een Amerikaanse of andere Engelstalige universiteit willen studeren, focust het examen zich volledig op academisch Engels.

Test gratis je Engels taalniveau

GESCHIEDENIS

De TOEFL iBT (Internet Based Test) is gelanceerd in 2005 en is sindsdien wereldwijd uitgerold ter vervanging van de TOEFL PBT (Paper Based Test) en de TOEFL CBT (Computer Based Test). De TOEFL PBT wordt nog op sommige testcentra afgenomen maar de TOEFL CBT wordt niet meer gebruikt en de resultaten hiervan zijn niet langer geldig. De scores op deze andere twee testen verschillen bovendien van die van de TOEFL iBT.

RESULTATEN

Op de TOEFL iBT kun je een score van 0 tot 120 halen, waarbij de vier getoetste vaardigheden even zwaar wegen. Verschillende universiteiten vereisen verschillende TOEFL iBT scores en eisen soms ook specifieke deelscores op bepaalde vaardigheden. De TOEFL iBT scores blijven tot twee jaar na de test geldig.