IELTS GENERAL TRAINING

De IELTS General Training toets is de minst populaire test van de twee IELTS examens. De test is vooral bedoeld voor mensen die een visum in het Verenigd Koninkrijk willen bemachtigen, of voor een ander land waarin een bepaalde Engelse taalbeheersing vereist is. Desondanks kan ook de IELTS Academic-toets hiervoor gebruikt worden. De IELTS General Training test kan meestal niet gebruikt worden op universiteiten en andere onderwijsinstellingen als bewijs van Engelse taalvaardigheden. In plaats daarvan worden studenten gevraagd om de IELTS Academic of een andere meer academisch gericht Engels examen te maken.

Test gratis je Engels taalniveau

EXAMENSTRUCTUUR

De IELTS General Training toets duurt twee uur en drie kwartier en behandelt vier vaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken. De geschreven onderdelen van de IELTS Academic en de IELTS General Training verschillen: in laatstgenoemde komen meer alledaagse onderwerpen en werksituaties aan bod. De gesproken onderdelen van de examens zijn identiek en bevatten geen academische onderwerpen.

RESULTATEN

De IELTS General Training-test mondt uit in een score op een schaal van 0 tot 9. Je kunt niet zakken of slagen en het resultaat blijft twee jaar geldig.