TOEFL

De TOEFL (Test of English as A Foreign Language) is een gestandaardiseerde academische Engelse examen die vooral wordt gemaakt door studenten die toegelaten willen worden tot Amerikaanse universiteiten. Ook wordt de TOEFL test door sommige onderwijsinstellingen buiten de VS erkend als bewijs van taalvaardigheden. De TOEFL toets bestaat eigenlijk uit een reeks examens, waarvan de TOEFL iBT het populairst is. Andere toetsen in deze reeks zijn de TOEFL PBT (Paper Based Test), de TOEFL ITP (Institutional Testing Program), de TOEFL Junior Standard en de TOEFL Junior Comprehensive. Andere types TOEFL testen zijn alleen beschikbaar op specifieke toetslocaties of via de eigen scholen van studenten.

De TOEFL iBT bestaat uit vier onderdelen: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Het is een lang en diepgaand examen dat meer dan vier uur duurt en ontwikkeld is om te bepalen of studenten klaar zijn om aan een Engelstalige universiteit te studeren. Veel studenten bereiden zich drie tot zes maanden voor op het maken van de TOEFL test.

Test gratis je Engels taalniveau

RESULTATEN

Een TOEFL score op de online toets varieert van 0 tot 120 en is twee jaar geldig. De resultaten op de papieren toets worden uitgedrukt op een andere schaal, maar met een officiële conversietabel kun je die scores met elkaar vergelijken. Een kandidaat kan de TOEFL test zo vaak maken als hij wil, zolang dat niet meer is dan eens per twaalf dagen.

EIGENDOM

De TOEFL Is een product van ETS, een Amerikaanse organisatie zonder winstoogmerk die ook de TOEIC beheert, een andere gestandaardiseerde Engelse test die zich richt op een zakelijk publiek.