TOEIC VOORBEREIDING

Jezelf voorbereiden op het TOEIC examen bestaat uit twee dingen: kennismaken met en wennen aan de TOEIC toets en je Engels verbeteren. Het doel van dat eerste is strategieën ontwikkelen om de voor jou maximale toetsscore te behalen, ongeacht hoe hoog die is. Dit deel van de voorbereiding is vrij simpel. Je wilt de TOEIC examenstructuur goed begrijpen, oefenvragen en -antwoorden bestuderen en een TOEIC oefentoets of zelfs een 'echte' TOEIC als generale repetitie maken.

Test gratis je Engels taalniveau

Het tweede deel van de TOEIC voorbereiding duurt langer. Los van het kleine voordeel dat je opdoet door de toets goed te leren kennen, is de enige manier om echt een veel betere TOEIC score te halen simpelweg je Engelse vaardigheden verbeteren. Hier zijn geen trucjes voor, je moet er gewoon voor studeren en zo effectief mogelijk Engels leren. Dat kan echter wel het snelst door een specifieke TOEIC voorbereidingscursus te volgen.

TOEIC OEFENTOETSEN

Je kunt veel verschillende typen oefentoetsen maken voor de TOEIC. De ETS, de makers van het TOEIC examen, verkoopt oefentoetsen. Deze zijn het authentiekst. Ook kun je veel gedeeltelijke of zelfs complete oefentoetsen op internet of in TOEIC voorbereidingsboeken maken. Ook kun je de EF SET English Certificate maken, dat net zo lang en diepgaand is als de TOEIC Luister- en leestest en dezelfde vaardigheden meet. Het geeft je een goed beeld van de concentratie die je nodig hebt om een gestandaardiseerde Engelse toets te maken.

Welke TOEIC oefentest je ook gaat maken: onthoud dat het belangrijkste doel is om te wennen aan de testomgeving, de typen vragen en de verwachte antwoordformats. Op het echte TOEIC examen zal je niet dezelfde vragen krijgen, maar wel hetzelfde typen opgaven Onthoud dat bij alle TOEIC voorbereidingscursussen standaard TOEIC oefentoetsen zijn inbegrepen.

TOEIC CURSUSSEN

Een TOEIC voorbereidingscursus is een goede optie voor wie een ambitieuze score op de TOEIC toets wil halen en niet zeker weet of hij dit zelfstandig kan bereiken. De leraren op TOEIC voorbereidingscursussen zijn hierin gespecialiseerd. Ze kennen de test goed en kunnen je heel goede strategieën aanleren zodat je op de toetsdag het maximale uit jezelf kunt halen. Ze weten ook welke types woordenschat, grammatica en taalgebruik je nodig hebt om goed te presteren op de TOEIC.

Er zijn ontzettend veel TOEIC voorbereidingscursussen beschikbaar. Deze kunnen doorgaans worden ingedeeld in drie types: online TOEIC cursussen, cursussen in jouw omgeving en cursussen in het buitenland. De online TOEIC voorbereiding is flexibel en goedkoop, maar vereist wel discipline om jezelf aan je studieplan te kunnen houden. TOEIC lessen in je eigen omgeving bieden je meer structuur die je misschien nodig hebt om goed te presteren. TOEIC voorbereiding in het buitenland is de intensiefste oplossing, omdat je elke week flink wat uren studeert en ook buiten de les in een Engelstalige omgeving bent. Dit is echter wel de duurste optie. Afhankelijk van jouw tijd en budget kun je de type TOEIC voorbereiding kiezen die het beste bij je past.

HOE EF JOU KAN HELPEN

EF biedt een reeks TOEIC voorbereidingscursussen aan, zowel online als in het buitenland. Je kunt haast beginnen wanneer je wilt en de lengte van de cursus aanpassen aan jouw behoeften om een bepaald TOEIC resultaat te kunnen bereiken. Lees meer over onze TOEIC voorbereidingscursussen in het buitenland en online voorbereidingscursussen.