CAMBRIDGE ENGELS

Cambridge English Language Assessment, voorheen de Cambridge ESOL, is de organisatie achter zowel de Cambridge English-examenreeks als de IELTS test en werkt samen met de British Council. Het hoofdkantoor van deze non-profitorganisatie is gevestigd in het Britse Cambridge.

Test gratis je Engels taalniveau

GESCHIEDENIS

Cambridge English is in 1913 opgericht in samenwerking met Cambridge University. Bij de oprichting bood Cambridge ESOL slechts één test aan, de CPE, die twaalf uur duurde. Pas twintig jaar later werd het tweede Cambridge English examen ontwikkeld. De reeks is sindsdien uitgebreid tot meer dan twaalf toetsen die zich focussen op een specifieke doelgroep (kinderen, tieners, etc.), een specifiek Engels taalniveau (beginner, gemiddeld etc.) of een specifieke branche (recht, finance etc.). Deze specialisatie per toets is het belangrijkste kenmerk dat Cambridge English examens anders maakt dan andere gestandaardiseerde Engelse examens. Ook bijzonder is het feit dat Cambridge English certificaten onbeperkt geldig blijven. De resultaten van veel andere Engelse testen hebben een geldigheidsduur van slechts twee jaar.

SAMENWERKING

Cambridge English heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het Europees Referentiekader voor de Talen (ERK), een standaard die in heel Europa gebruikt wordt om bepaalde taalniveaus te omschrijven. Alle Cambridge examens zijn afgestemd op het ERK. Voor de IELTS-test werkt Cambridge English bovendien intensief samen met de British Council. De afgelopen tien jaar bundelde het ook de krachten met de University of Michigan om Engelse taaltesten in de Verenigde Staten te ontwikkelen.