IELTS LUISTERTOETS

Het IELTS examen begint met een luisteronderdeel dat hetzelfde is voor zowel de IELTS Academic als IELTS General Training. In dit veertig minuten durende deel zijn Engelse sprekers te horen met verschillende accenten, zoals Britten, Amerikanen of Australiërs. Het eerste half uur bestaat uit het beluisteren van fragmenten en beantwoorden van de vragen hierover. In de laatste tien minuten kunnen studenten de antwoorden uit hun toetsboekjes overschrijven op hun antwoordbladen.

Test gratis je Engels taalniveau

SOORTEN VRAGEN

De IELTS luistertoets bevat niet alleen maar meerkeuzevragen. Deels moeten er ook zinnen afgemaakt worden of andere handgeschreven antwoorden worden gegeven. De IELTS luistervragen staan in het toetsboekje op dezelfde volgorde als waarin de antwoorden in het fragment aan bod komt. Studenten wordt aangeraden om de vragen te lezen voordat het eerste fragment wordt gestart. Elke opname wordt slechts één keer afgespeeld.

EXAMENSTRUCTUUR

De IELTS-luistertoets bestaat uit vier vragen. De eerste twee delen behandelen alledaagse situaties en de laatste twee betreffen academischere onderwerpen:

Deel 1 – Dialoog

Deel 2 – Monoloog

Deel 3 – Dialoog

Deel 4 – Monoloog

RESULTATEN

De IELTS luistertoets bestaat in totaal uit veertig vragen die elk één punt kunnen opleveren. De totale score van tussen de 0 en 40 wordt omgerekend naar een eindcijfer op een schaal van 0 tot 9. De IELTS luistertoets weegt bij het berekenen van het eindcijfer even zwaar als de drie andere onderdelen.