DE TOEFL ETS

De TOEFL is eigendom van Educational Testing Service (ETS), een grote Amerikaanse organisatie zonder winstoogmerk met een hoofdkantoor in Princeton, New Jersey, en veel winstgerichte dochterondernemingen in andere landen. Het TOEFL-inschrijfgeld gaat grotendeels naar ETS en deze organisatie beoordeelt de TOEFL iBT. De meerkeuzevragen worden nagekeken door de computer en een groot team van correctoren beoordeelt de geschreven en de gesproken onderdelen, plus de handmatig gemakte TOEFL-versie. De rest van de kosten gaan naar het testcentrum, dat zorgdraagt voor beveiliging en de juiste examenadministratie. Niemand op het testcentrum heeft te maken met jouw beoordeling.

Test gratis je Engels taalniveau

GESCHIEDENIS

De TOEFL is niet oorspronkelijk ontwikkeld door ETS. Het examen was bedacht op Stanford University, begin jaren zestig, om de taalbeheersing te meten van buitenlandse studenten die aan een Amerikaanse universiteit wilden studeren. ETS voegde zich in 1965 bij het College Board om de toets samen te beheren en doet dat sinds 1973 zelfstandig.

ANDERE TOETSEN

De TOEFL test is niet het enige examen dat beheerd wordt door ETS. Dit is namelijk ook de organisatie achter de TOEIC (het examen voor zakelijk Engels dat voornamelijk in Azië wordt afgenomen), de SAT (voor Amerikaanse middelbare scholieren), de GRE (voor Amerikaanse studenten) en veel andere Amerikaanse staatsexamens voor basis- en voortgezet onderwijs. ETS is een grote organisatie die naar schatting zo'n 50 miljoen toetsen per jaar afneemt. De TOEFL test is al door meer dan 30 miljoen mensen gemaakt.