DE TOEFL SCHRIJFTOETS

Het TOEFL schrijfonderdeel is het laatste deel van de TOEFL test. Op de TOEFL iBT duurt dit vijftig minuten en bestaat het uit twee schrijfopdrachten. Je krijgt hiervoor beperkt de tijd: twintig minuten voor de eerste opdracht en een half uur voor de tweede. Je antwoorden moeten op een Qwerty-toetsenbord getikt worden, dus het is belangrijk dat je snel en goed kunt typen.

Test gratis je Engels taalniveau

SOORTEN VRAGEN

De eerste schrijfopdracht is "geïntegreerd", wat inhoudt dat je minstens één tekst moet lezen of ernaar moet luisteren en een essay-antwoord moet schrijven over wat je hebt gelezen of gehoord. Tijdens het lezen van en luisteren naar de teksten mag je aantekeningen maken. Een goed antwoord op de eerste TOEFL schrijfopdracht bevat meestal zo'n 170 tot 230 woorden.

De tweede TOEFL schrijfopdracht is een opiniërend essay. Je krijgt een kort statement en wordt gevraagd te beschrijven of je het eens of oneens bent, inclusief bijbehorende argumenten. Het essay wordt beoordeeld op ontwikkeling, organisatie, coherentie en details, plus gebruik van het Engels en nauwkeurigheid.

RESULTATEN

Het TOEFL schrijfonderdeel wordt beoordeeld door centrale ETS-examinatoren, dus niet op de testlocatie zelf. De computer beoordeelt de grammatica, spelling, grootte van woordenschat, enzovoorts. Elke schrijfopdracht krijgt een beoordeling tussen de 0 en 5 en de gecombineerde score wordt omgerekend tot 0 tot 30 in totaal. Een TOEFL schrijfresultaat van 24 of hoger wordt als een goede score gezien.